SIRIS.nl

Arrestaties in onderzoek reeks incidenten carnavalsnacht

De politie hield dinsdag 3 mei rond 6.00 uur op vier adressen in Asten drie mannen van 19, 21 en 22 jaar en een jongen van 17 uit Asten aan.

Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere incidenten op zaterdagochtend 6 februari van dit jaar in Asten.

Eén van de zaken betreft een zware mishandeling op de Prins Bernhardstraat, waarbij een 20-jarige man uit Someren ernstig gewond raakte.

Het slachtoffer viel tijdens de mishandeling door een ruit en liep ernstig letsel op in zijn gezicht en hals. Die carnavalsnacht waren er op de Prins Bernhardstraat nog twee incidenten, waaronder een bedreiging en een diefstal met geweld. Drie aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij al die zaken. De oudste verdachte alleen van de mishandeling en diefstal met geweld.

De politie vroeg in maart van dit jaar uitgebreid aandacht voor de zaken. Onder meer na getuigenoproepen via social media, Bureau Brabant en Opsporing Verzocht kreeg de recherche informatie binnen, in sommige gevallen anoniem. Die tips en het uitgebreide onderzoek van de recherche leidde uiteindelijk tot een verdenking richting de nu aangehouden personen. Ze werden in hun woning aangehouden.

Het onderzoek naar de zaken van 6 februari gaat onverminderd verder.

De recherche richt zich nu onder meer op het verhoor van de verdachten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.