SIRIS.nl

Kermis in Someren-Heide van start

Zaterdag 14 mei ging in Someren-Heide de kermis van start.

Het kermiscomité heeft een feesttent op het grasveld aan de Brink geplaatst. 

Zaterdag 14 mei om 16.00 uur werd de kermis geopend. De jeugd kon zich vermaken met een hengelspel.

Zaterdagavond barstte het feest in de tent los met de coverband RATS. De lokale band speelde een gevarieerd repertoire: van Rowwen Hèze tot The Beatles en van Johnny Cash tot AC/DC.

Nieuw op het programma is het Fruhshoppen op zondag 15 mei. Vanaf 12.30 tot 14.30 uur kunnen bezoekers onder de klanken van de muziek die wordt verzorgd door DJ Jan en Maat en hofkapel De Bessembloazers een hapje eten en drankje nuttigen. Er staat een buffet klaar met streekproducten zoals gebakken eieren met spek, kroketten en diverse broodsoorten. 

Daarna gaat de zogenaamde kamelenrace van start. Teams van twee personen nemen het tegen elkaar en tegen de klok op. Wie het hardst kan fietsen op hometrainers wint. Er is een aparte competitie voor jongeren vanaf groep 7. Verder is er een megabellenblaas voor kinderen. ’s Avonds treedt de poprockband Jeopardy op. Aanvang 19.00 uur.

Op zondag 15 mei houdt café ’t Hutje een alcoholvrij feest voor jeugd van het voortgezet onderwijs uit Asten, Someren en Lierop. Er rijdt een bus. De avond begint om 20.30 uur en eindigt om 00.30 uur.

Maandag 16 mei vindt het matinee plaats in de feesttent. Tijdens dit matinee treedt de feestband Proost! op. Zij brengen Nederlandstalig muziek, dance, rock, hits van nu, maar ook classics. Als extra gast brengt volkszanger René Schuurmans zijn feesthits ten gehore. Aanvang 12.00 uur.

De entree voor één dag is € 5, inclusief een consumptie. Voor de jeugd onder de 18 jaar is de entree gratis.

De volgende kermisattracties staan opgesteld: calypso, draaimolen, superrups en een fotoschietsalon.

De kermis is zondag van 13.00 uur tot 01.00 uur en maandag en dinsdag van 15.00 uur tot middernacht geopend.