SV Someren heeft op maandag 16 mei de derby tegen NWC (Asten) overtuigend met 3-0 gewonnen.

Someren is de winnaar van de derde periode en gaat play-offs spelen. De Astenaren eindigen als negende in klasse 2F. 

NWC, waarvan trainer Henry van Alebeek zijn afscheidsduel beleefde, begon goed op sportpark De Potacker. De gasten hadden het initiatief, maar Someren kwam gaandeweg steeds beter in de wedstrijd. De eerste helft, waarin zeer weinig kansen gecreëerd werden, leek af te stevenen op een 0-0 ruststand. Echter zette Someren nog even flink aan en binnen enkele minuten stond het 2-0 voor de blauwwitten.

In de 43e minuut was het de Somerense verdediger Niels Schweren die profiteerde van een fout van NWC-doelman Gijs Brüsewitz, die de bal uit de lucht wilde plukken maar dat niet overtuigend deed. Timo Janssen wilde de bal op de doellijn nog wegwerken, maar het was al te laat: 1-0.

Twee minuten later werkte middenvelder Dirk Hurkmans de bal bij de tweede paal binnen en stond het 2-0, al ging er een vermeende handsbal van Someren-zijde aan vooraf. 

Na rust begon NWC opnieuw prima en kreeg het via Gianni Steijlen de eerste echte doelkans, maar goalie Maarten Werts redde. Even later kon Martijn Ghielen een voorzet van rechts net niet binnentikken. Aan de overkant knalde Dirk Hurkmans een voorzet van Freek van Bussel in kansrijke positie over. Omdat NWC veel te slordig was in balbezit bleef Someren echter zeer eenvoudig overeind en ontspon zich een tweede helft die het aanzien niet waard was.

Someren kreeg veel ruimte om de score op te voeren, maar ook de thuisploeg was onzorgvuldig. In de 88e minuut lukte dat wel via Salim Zeroual, die na een fraaie individuele rush hard raak schoot: 3-0. Hij zorgde voor het slotakkoord in een wedstrijd die wederom verre van goed was, maar voor Someren gaat het seizoen nog even door.

De equipe van coach Jurgen de Haan gaat als periodewinnaar de play-offs in om promotie naar de eerste klasse.

In de verloren Kanaalderby nam Bas van Geffen (29) afscheid met een publiekswissel; de verdediger gaat voetballen in een lager team. In seizoen 2016/2017 zal Eugène (Eus) Marijnissen, nu nog oefenmeester van DIO'30 uit Druten, voor de Astense groep staan.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Robin van den Aker, Wesley van den Boomen, Niels Schweren, Mike Kusters, Rowel Deelen, Dirk Hurkmans, Salim Zeroual, Koen de Louw (Bas Boonman), Freek van Bussel en Fabio Peters (Dévi Fondon).

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Bas van Geffen (90' Martijn Henst), Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Luuk Castelijns, Timo Janssen, Ralf van Oosterhout, Martijn Ghielen (78' Juul Verbugt), Martijn Mulder, Jeroen van Deursen (46' Itay Blaycher) en Gianni Steijlen.


Trefwoorden: nwc asten nwc sv someren henry van alebeek jurgen de haan
Geplaatst

dinsdag 17 mei 2016 | 16.08 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 18 mei 2016 | 08.28 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub