SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt het weekoverzicht uit op zaterdag 21 en zondag 22 mei van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Het programma:

75 Jaar basisschool Voordeldonk:

Basisschool Voordeldonk in Asten bestaat dit jaar 75 jaar. Dat jubileum werd gevierd in de week van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 mei. Er stonden heel wat feestelijkheden op het programma. Op dinsdag 17 mei startte de feestweek met een smakelijke opening. 

Albino walibi geboren in dierenpark Someren:

In het dierenpark in het Slievenpark in Someren is een walibi geboren en wel een hele bijzondere; een albino. De witte walibi kroop op vrijdag 13 mei uit de buidel van zijn of haar moeder. De beheerder van het dierenpark Leo Hurkmans is er erg blij mee.

Kunst op basisschool 't Rendal:

De werkgroep Kunst in Lierop hield op vrijdag 13 mei het project Kunst op School. Elfri van der Weerden, kunstenares uit Someren, werkte met de kinderen van basisschool ‘t Rendal aan een eigen boom, geschilderd op de muur in de aula van de school. De kinderen maakten kennis met verschillende materialen en werkwijzen.

Scholenproject in Someren:

Ook dit jaar is er in Someren weer een scholenproject over en met mensen met beperkingen. De start was op donderdag 12 mei. Het scholenproject is van groot belang bij de bewustwording voor het leven met een beperking. Someren moet, volgens de organisatoren, een ‘Allemansgemeente’ zijn, waar samenleven een groot goed is.

11e Allemansloop atletiekvereniging ’t Jasper Sport:

Atletiekvereniging ’t Jasper Sport Asten-Someren hield op zondag 15 mei voor de elfde keer de Allemansloop.

Gemeentenieuws - Geothermieproject in Someren:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor een geothermisch project in Someren. Op de Innovation Expo in Amsterdam tekenden zestien Brabantse partners de Green Deal Geothermie Brabant met minister Kamp van Economische Zaken. Eén van die partners is de gemeente Someren.

Lentebeelden:

Het is lente. Dat levert ook in Asten en Someren mooie plaatjes op.

Het filmpjes Dancefestival Peteyfest in Lierop is verhuisd naar www.siris.nl:

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei vindt aan de Steemertseweg in Lierop de negende editie van Peteyfest plaats. PR-functionaris Guus Hurkmans vertelt wat er allemaal op het programma staat.