SIRIS.nl

Sluiting café Die Twee

Café Die Twee in Someren-Eind gaat per 1 juni sluiten.

Voor beide uitbaters Nicky Kuijpers en Mark Verrijt viel het runnen van het café niet meer te combineren met hun baan.

Toen ze twee jaar geleden het stokje overnamen van Jan en Sjan van Lieshout hoopten ze dat ze van hun hobby ooit echt hun werk zouden kunnen maken. Dat is helaas niet gelukt. Nicky Kuijpers: “We kregen beide een nieuwe uitdaging in ons werk en dat was helaas niet meer te combineren met het werk in het café er langs. Het is toch behoorlijk pittig om naast veertig uur werken ook nog een café te bestieren. Het zijn niet alleen de bardiensturen die je maakt. Ook in het organiseren gaat flink wat tijd zitten. Wij vinden het echt zonde, maar de vasten klanten vinden het ook superjammer. Ik denk dat die het ‘gewoon binnenlopen en wat buurten’ wel zullen gaan missen.”

Het was van meet af aan een hectische, maar ook mooie tijd, stelt Verrijt vast. “Toen we in juni 2014 de sleutel kregen was het een hectische tijd, want snel genoeg begon het WK-voetbal en een paar weken later onze eerste kermis. Dit waren beide superleuke evenementen. Ook hebben we met regelmaat wat georganiseerd, waaronder optredens van diverse zangers en bands. Ook de Run Your Own Bar-competities werden altijd goed bezocht.” Er rest het tweetal niets meer dan het bedanken van alle bezoekers, personeel en ook de dartteams, zaalvoetbalteam en D’Einder Muzikanten.

Tot op heden is er nog niemand gevonden die het café over wil nemen. Wat er na 1 juni met het café gaat gebeuren weten de twee niet. “We zijn er bang voor dat het café verdwijnt op de Sluisstraat”, vertelt  Verrijt.

Zowel Mark als Nicky hebben op dit moment geen plannen om in de toekomst weer het horecaleven in te duiken. “Misschien dat Mark ooit nog wel eens ergens een biertje staat te tappen. Hij gaat nu eerst van de vrije tijd genieten, want die is er opeens nogal wat. Of ik ooit nog wat ga doen, weet ik niet. Ik zeg in ieder geval niet bij voorbaat nee. Nu eerst maar weer met Die Heise Bierfesten aan de slag.”

In het weekend van 27 tot en met 29 mei is het café voor het laatst geopend.

Er staan dan verschillende activiteiten op het programma.

27 mei: Finale Run Your Own Bar
28 mei: Nog 1 x volle bak met dj Bar-t
29 mei: Alles moet op! Met dj Jan&Maat.