SIRIS.nl

Auto botst tegen huis op de Kerkendijk

In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 mei botste een automobilist met zijn auto tegen een woning aan de Kerkendijk in Someren.

De automobilist miste op een haar na de slaapkamer van de bewoner. Wel ramde hij de gevel van de woning naast de slaapkamer.

De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis maar is wel aanspreekbaar.

Het gaat om een 50-jarige man uit Veendam. De bewoner van het huis kreeg de schrik van zijn leven, toen de auto zijn woning ramde.

Er kwam een traumahelikopter ter plaatse waardoor een trauma-arts het ambulancepersoneel kon ondersteunen. Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Er waren drie brandweer wagens, twee ambulances, een traumahelikopter en diverse politie eenheden aanwezig. De weg was in beide richtingen afgesloten.

Volgens de politie was er bij het ongeluk geen alcohol in het spel. "De bestuurder is nog in het ziekenhuis, maar is aanspreekbaar. Later wordt er uitgebreid met hem gesproken. We sluiten niet uit dat hij plotseling van de weg is geraakt als gevolg van een medische oorzaak. Dat zal verder moeten blijken uit onderzoek."

De schade was groot: het huis moest gestut worden. De bewoner kan voorlopig niet in zijn woning blijven. Volgens een familielid moet de volledige voorgevel vervangen worden.

De auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld.