SIRIS.nl

Vut-club SV Someren 25 jaar

Iedere dinsdagochtend is de vut-club van SV Someren op sportpark De Potacker in de weer met werkzaamheden op de velden en in en rondom de gebouwen. En dat al 25 jaar lang.

In 1991 ging een actieve groep van zestigplussers binnen de voetbalclub aan de slag om de dagelijkse werkzaamheden gezamenlijk aan te pakken.

De Vut-club maakt onderdeel uit van de commissie facilitaire zaken. Binnen deze commissie werken zij grotendeels zelfstandig. Een groot deel van de dagelijkse werkzaamheden komt op hun conto. De kleine reparaties, het onderhoud, ondersteuning bij bouwwerkzaamheden, het wekelijks vegen van stoepen, het schoonhouden van de tribune, het gereed maken van de velden, de onderhoudswerkzaamheden in de kleedlokalen, het vegen van de bladeren en zo al niet meer.

Al vroeg zijn ze op de dinsdagochtend allemaal aanwezig en ieder draagt zijn steentje bij. Om 10.00 uur is er koffie in de kantine en wordt er een gezellig praatje gemaakt want het sociale aspect is binnen de groep heel belangrijk. 

De groep vierde het 25-jarig bestaan op vrijdag 3 juni met een bezoek aan de Bavaria-brouwerij in Lieshout. Als afsluiting van de dag stond het jaarlijkse etentje gepland.