SIRIS.nl

Audities film 'Van Je Familie Moet Je Het Hebben' in De Ruchte

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni vonden in De Ruchte in Someren de audities plaats voor de lokale familiefilm ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’.

Ruim vijftig acteurs uit Asten en Someren deden auditie voor een rol in de film. De auditanten kwamen uit alle leeftijdscategorieën, van 5 tot 75. Ze kropen in de rol die ze wilden spelen en ze speelden een scène uit de film voor een jury, die ze vervolgens beoordeelde.

De film is een initiatief van Geert Bukkems (27), Daan Blommers (16), Iris van den Boomen (22) en Eric van Horssen (25). Zij zijn allen geboren en getogen in Asten of Someren. Vanuit hun liefde voor de regio en hun passie voor het maken van films zijn ze een project gestart waarin ze een lokale familiefilm willen maken.

Het is een film vóór de lokale gemeenschap dóór de lokale gemeenschap. Op hun oproep of er mensen waren die in de film wilden spelen, werd massaal gehoor gegeven. Ongeveer negentig mensen gaven aan mee te willen spelen in de film. Later deze week start de kaartverkoop voor de film. De film zal getoond worden in Astense en Somerense theaters, waaronder De Ruchte. Van de opbrengsten van de kaartverkoop zal de film gemaakt gaan worden.

De familiefilm gaat over Jeroen en zijn familie. Jeroen is een wat onhandige man van eind dertig, die eigenlijk helemaal niet zo blij is met zijn familie. Hij heeft een moeder die al heel vaak getrouwd en gescheiden is, en een broer die alleen maar teert op het geld van zijn vader. Op een dag is Jeroen het helemaal zat en besluit hij de wijde wereld in te trekken. Door de avonturen die hij dan meemaakt, komt hij erachter dat zijn familie misschien toch zo slecht nog niet is ...