SIRIS.nl

54e Kennedymars in Someren

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli staat Someren en omgeving in het teken van de Kennedymars.

Duizenden lopers gaan weer de uitdaging aan om 8, 40 of 80 kilometer af te leggen. Samen met tienduizenden bezoekers en omwonenden maken zij de Kennedymars tot één groot feest.

De 45e Mini Mars, die op zaterdag 2 juli om 13.00 uur van start is gegaan, loopt door het centrum van Someren. Dit jaar is de route op enkele punten veranderd. Zoals elk jaar is er onderweg genoeg te eten en te drinken.

Na het wandelen kunnen de kinderen op het Wilhelminaplein een reis rond de wereld maken. Met hun startkaart kunnen ze spelletjes kiezen uit verschillende werelddelen. Daarnaast zal clown Pio Piloot verschillende keren optreden.

Meer info: www.minikennedymars.nl.

Op zaterdag 2 juli gaan de lopers van ‘t Jasper Sport de wandelaars vóór met een brandende fakkel. De jeugdleden starten met hun estafetteloop om 11.45 uur vanaf het Wilhelminaplein.

Ongeveer een uur later komen zij met het Kennedyvuur weer terug op het plein waarna zij het startschot geven voor de Mini Kennedymars. De start van de 80 km estafetteloop vindt plaats om 13.40 uur. Op zaterdagavond start om 20.30 uur de ceremonie van de Kennedymars. Rond de klok van 21.00 uur arriveren de lopers van ’t Jasper Sport met de brandende fakkel op het Wilhelminaplein, om het Kennedyvuur te ontsteken. Het startschot voor de 54e Kennedymars is om 22.00 uur. Voorafgaand en na het startschot zorgt de band Beethoven voor de muzikale omlijsting.

Op zondag 3 juli is om 8.00 uur de start van het Rondje Someren.

Hierna is er van alles te beleven in Someren, zoals de Kennedymarkt en demonstraties van diverse oude ambachten. Het Jumboplein is helemaal ingericht voor de kleine bezoekers van de Kennedymars. Dit jaar is er ook een heuse escaperoom.

Ook verkopen kinderen er hun eigen spulletjes op de kindermarkt. Voor de stoere jongens en meisjes toveren ze het Postelplein om tot een plein waar volop actie is met bijvoorbeeld crazy bikes en Smartgoals.

In Someren is de finish halen een extra groot feest door de verwelkoming door de binnenpraters. Nadat ze vorig jaar al even mochten proefdraaien, maken Robert Hurkmans, Grard Wijnen en Koen Wijnen dit jaar hun officiële debuut als binnenprater.

Vanaf 11.00 uur begeleiden zij de vaak vermoeide wandelaars bij de laatste meters tot aan de finish. Ook zorgen zij samen met muzikale begeleiding voor een feestelijk onthaal van de laatste loper net voor de klok van 18.00 uur.

Vanaf 18.15 uur wordt het Kennedymarsweekend afgesloten op het Wilhelminaplein met optredens van Beat the Stones en de Vette Band.

Voorafgaand en tijdens het weekend zijn er diverse manieren om op de hoogte te blijven, bijvoorbeeld met de speciale Kennedymarsapp. Zoek in de Android Market of Appstore op Kennedymars Someren, installeer de gratis App en bekijk alle informatie over de Kennedymars op je mobiel.