SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt het weekoverzicht uit op zaterdag 9 en zondag 10 juli van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Het programma:

Pastoor Jan Zwirs viert gouden priesterfeest:

Pastoor Jan Zwirs (75) uit Lierop viert op zaterdag 9 en zondag 10 juli zijn gouden priesterfeest.

Pastoor Tonnie van Steen 70 jaar priester:

Pastoor Tonnie van Steen (99) vierde op zondag 3 juli het feit dat hij zeventig jaar geleden op 18 augustus tot priester gewijd werd. Tevens vierde hij het feit dat hij dertig jaar geleden op 69-jarige leeftijd aan zijn pastoorsambt in Heusden begon. Deze jubilea werden gevierd met een plechtige eucharistieviering in de kerk Heilige Antonius van Padua, gevolgd door een receptie in zalencentrum De Pandoer. Pastoor Van Steen blikt terug op deze dag.

Petitie aan Tweede Kamer:

Een brede coalitie van 25 gemeentebesturen, twee provinciebesturen, woningbouwcorporaties, gezondheidsinstanties en landbouworganisaties in de provincies Limburg en Noord-Brabant overhandigde op dinsdag 5 juli een 'ramppetitie' aan de Tweede Kamer. Daarmee werd er extra aandacht gevraagd voor de schade die de hagelstorm op donderdag 23 juni heeft veroorzaakt. Ook de gemeente Someren was met een delegatie aanwezig in Den Haag. De wethouders Gonnie van Bussel en Leon van de Moosdijk waren nog net op tijd bij het uitreiken van de petitie.

Ravage bij Boomkwekerij Verstappen:

Boomkwekerij Verstappen aan de Kerkendijk in Someren heeft enorme schade opgelopen bij de hagelstorm op donderdag 23 juni. Piet en Mark Verstappen vertellen wat daar allemaal gebeurde.

Dirk van Van Daan zingen over hagelstorm in Someren:

Dirk en Van Daan uit Someren hebben een videoclip gemaakt over de gevolgen van de hagelstorm op donderdag 23 juni. Het nummer is geïnspireerd op 'Het Dorp' van Wim Sonneveld.

Astense pastoor doet mee met lokale familiefilm:

Pieter Scheepers, pastoor van de parochie Sint Franciscus Asten-Someren, speelt mee in de lokale familiefilm 'Van Je Familie Moet Je Het Hebben'. De film gaat vanaf de kerst draaien in onder meer De Ruchte in Someren en In De Gloria in Asten. De makers van de film maakten de deelname van Scheepers in de film bekend in een video.

Gemeentenieuws - BuitenBeter-app:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de introductie van de BuitenBeter-app. Op zondag 3 juli namen de wethouders Leon van de Moosdijk van Someren en Theo Martens van Asten de BuitenBeter-app in gebruik. Met de BuitenBeter-app kunnen inwoners problemen in de openbare ruimte melden bij de gemeente.

In verband met het grote aanbod van filmopnames zijn de afgelopen twee weken de volgende filmpjes inmiddels alleen nog maar te zien op www.siris.nl - televisie:

Schade hagelstorm van boven:

Om een indruk te krijgen hoe groot de ravage na de hagelstorm van donderdag 23 juni is, ziet u een filmpje gemaakt boven Someren en omgeving.

 

Tweede Kamerleden bezoeken gedupeerde agrariërs:

De Tweede Kamerleden Henk van Gerven (SP) en Erik Ronnes (CDA) brachten op vrijdag 1 juli, samen met gedeputeerde Anne-Marie Spierings, een bezoek aan Someren om te praten met enkele agrariërs, die zware schade hebben geleden na de hagelstorm van donderdag 23 juni. In de koeienstal van Wilco Boerekamp aan de Michelslaan in Someren-Heide ontspon zich een interessante discussie.

Ravage na hagelstorm:

Na een weekendje opruimen en herstellen is het wat rustiger geworden in Someren, Asten en de kerkdorpen na de hagelstorm op donderdag 23 juni. Dat lijkt maar zo. De reparatiewerkzaamheden aan daken en ramen zullen nog even gaan duren. En ook de auto moet wachten op herstel. Als die tenminste niet helemaal is afgeschreven. SIRIS-tv maakte een rondje langs allerlei ellende in Someren.

Staatssecretaris Martijn van Dam bezoekt tuinders in Someren:

Onze regio hoeft niet op extra geld van Den Haag te rekenen voor de door hagel getroffen boeren. Dat was de duidelijke boodschap die staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA) op woensdag 29 juni in Someren kwam brengen. Van Dam was daar op uitnodiging van de ZLTO.

ZLTO-bijeenkomst na noodweer in Someren:

ZLTO Someren hield op maandag 27 juni een bijeenkomst in gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide. Daar werd gesproken over de gevolgen van het noodweer op donderdag 23 juni. De schade is enorm. Henriëtte Driessen, voorzitter van ZLTO Someren, vertelt wat er op die avond is besproken.

Burgemeester Vos van Asten over hagelschade:

Burgemeester Hubert Vos van de gemeente Asten vertelt over de schade en de sores, die de hagelstorm op donderdag 23 juni heeft veroorzaakt. Behalve Someren is ook Asten zwaar getroffen door het noodweer.

Drukte bij woCom:

Bij woningbouwvereniging WoCom staat de telefoon roodgloeiend nu ook de huizen van de huurders van WoCom flinke schade hebben opgelopen na de hagelstorm op donderdag 23 juni. Alleen op vrijdag 24 juni al werden er elfhonderd individuele reparatieverzoeken gedaan. Directeur Mirjam Kräwinkel vertelt over deze drukke tijden.

Vocaal op de Pedaal:

Gemengd Koor Puur Sangh uit Asten hield op zondag 26 juni het evenement 'Vocaal op de Pedaal'. Op vijf locaties vonden optredens plaats van tien Astense koren. Vocaal op de Pedaal eindigde op de Markt in Asten met een grote slotmanifestatie met een optreden van Stenzel & Kivits en een indrukwekkend meezingconcert.

Nationale modderdag bij NulVier 't Drempeltje:

Op woensdag 29 juni was het nationale modderdag. Ook kinderopvang NulVier 't Drempeltje in Someren deed hieraan mee. De kinderen speelden met zand en water en werden lekker vies in de modder.

Geslaagd Eurosjopperfestival 2016:

Het zag er op het festivalterrein van Eurosjopper in Lierop niet best uit na het noodweer van donderdag 23 juni. Het hoofdpodium en de tenten waren flink toegetakeld. Met man en macht werd het terrein toch nog op tijd op orde gebracht voor de festivaldag op zaterdag 25 juni. Op die dag was het weer gewoon genieten geblazen.

Laat je voeten intapen:

Als u dit jaar de Kennedymars of het Rondje Someren loopt, kan het verstandig zijn om uw voeten te laten intapen door de EHBO. Op dinsdag 28 juni waren de EHBO-ers aan het oefenen in de Lambertusschool in Asten. Tonny van den Burg gaf instructies.

Start bouw De Sijl:

Op donderdag 23 juni ging in de Sijlkensstraat in Someren de bouw van achttien nieuwe sociale huurwoningen van woningcorporatie woCom van start.

Asten Nu - informatieavond wateroverlast:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de inloopavond n.a.v. de wateroverlast in Deurne, Asten en Someren. Deze avond was op maandag 27 juni in De Pandoer in Heusden. Op deze avond waren bestuurders en medewerkers van de gemeenten en het waterschap aanwezig om de vragen van burgers zo goed mogelijk te beantwoorden.

Gemeentenieuws - zonnepanelen op sportparken Someren:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor duurzaamheid op de Somerense sportparken. De daken van zes sportaccommodaties in de gemeente Someren worden voorzien van zonnepanelen.

Ook negentien filmpjes, opgenomen tijdens de 54e Kennedymars op zaterdag 2 en 3 juli zijn te zien op www.siris.nl.