SIRIS.nl

Geografisch project ‘Petazzi mè skruwsaus’ gestart

Het Varendonck College in Asten houdt voor leerlingen van leerjaar 3 het stadsgeografisch project ‘Petazzi mè skruwsaus’.

De startbijeenkomst was op vrijdag 9 september in aanwezigheid van de Helmondse wethouder van onderwijs Margreet de Leeuw.

De bedoeling van het project is dat de leerlingen met een andere bril naar de omgeving, in dit geval Helmond, kijken. Veel leerlingen kennen de stad Helmond enkel als de plek waar je een middag kunt shoppen en als de stad met allerlei vooroordelen.

Het eindproduct van dit project is een adviesrapport, gericht aan de wijkraad, waarin de leerlingen verbeterpunten aandragen voor de door hen onderzochte wijk.

Vanaf de eerste les duiken de leerlingen in kleine groepjes in de ontstaansgeschiedenis van de stad Helmond en de stadsgeografie.

Een onontbeerlijk onderdeel van het project wordt gevormd door het veldwerk in Helmond. Daar vinden de leerlingen tal van voorbeelden uit de theorie terug in de praktijk tijdens de stadswandeling. Tijdens het veldwerk wordt, net als in het project zelf, aandacht besteed aan Helmond als geheel en ook aan één wijk specifiek.

Om alle opdrachten uit te kunnen voeren gaat iedere klas een hele dag op veldwerk.

Op vrijdag 11 november vindt de presentatiemarkt plaats. De projecten worden dan gepresenteerd en beoordeeld.