NWC trekt zwaarbevochten zege over de streep bij EFC

NWC (Asten) won zondag 18 september nipt van EFC.

De Astenaren wonnen de op voorhand moeilijke wedstrijd op sportpark De Dieprijt met 1-2 en delen daardoor de koppositie samen met RPC uit Eindhoven.

Al binnen vier minuten lag de bal in het juiste netje. Martijn Mulder profiteerde van een te korte terugspeelbal en verschalkte EFC-goalie Koen Wouters: 0-1. In de eerste helft, die wat rommelig oogde en vooral gekenmerkt werd door fysieke duels, ging het gelijk op tussen beide ploegen. Echte kansen creëerden zowel EFC als NWC niet.

Na rust kwam EFC furieus uit de kleedkamer. De Eerselse formatie ging op jacht naar de gelijkmaker en dat lukte in de 54e minuut via Jesse van Gerwen, die doelman Gijs Brüsewitz passeerde: 1-1. NWC had het na rust lastig met de gastheren en kwam enkele keren goed weg. Een lob van de mee opgekomen rechtsback Rick van Kemenade en een kopbal van Dennis van Sambeeck gingen net naast. Namens NWC vond Gianni Steijlen, die zijn twintigste verjaardag vierde, Wouters op zijn weg na een fraaie Astense aanval. EFC had het initiatief maar dat veranderde toen NWC-coach Eus Marijnissen er in de persoon van Ralf van Oosterhout een extra middenvelder bijzette. De gasten kregen meer grip op de wedstrijd en dankzij Steijlen kwam NWC zelfs op voorsprong. Een uitstekende pass van aanvoerder Arne van Geffen bracht de jarige job in de gelegenheid om op doel af te gaan en Steijlen rondde vervolgens keurig af: 1-2. Via de counter kon NWC er in de enorm spannende slotfase nog enkele keren gevaarlijk uit komen, maar het verdedigen van de voorsprong had prioriteit. Bijna leek EFC op gelijke hoogte te komen nadat van dichtbij werd binnengekopt, maar scheidsrechter Kezer annuleerde de treffer wegens buitenspel. Zo trok een hardwerkend NWC de drie punten over de streep na een pittig duel, tegen een sterke opponent die ook dit seizoen weer in staat moet zijn om in de bovenste regionen te acteren.

Op zondag 25 september spelen de oranjehemden thuis tegen Heeze, dat eveneens goed aan het seizoen is begonnen en op de derde plek staat.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Tom van Bussel, Martijn Henst, Mark Bosch, Arne van Geffen, Martijn Ghielen (89’ Sander van den Eijnde), Luuk Castelijns, Ruud Leenen (72’ Ralf van Oosterhout), Martijn Mulder en Gianni Steijlen.