SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt het weekoverzicht uit op zaterdag 24 en zondag 25 september van 7.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 24.00 uur.

Het programma:

Uitslaande brand bij Berkvens Deurenfabriek:

Vrijdagmiddag 23 september brak er brand uit bij Berkvens Deurenfabriek aan de Kanaaldijk-Noord in Someren. 

76e Fokpaardendag in Lierop:

Op maandag 19 september vond in Lierop voor de 76e keer de fokpaardendag plaats. Op de sfeervolle accommodatie aan het Kerkenhuis werden weer vele paardenrassen aan het publiek voorgesteld.

Ronny Thijs koning van de gruun schut:

Ronny Thijs is de nieuwe koning van het Gilde van Sint Antonius Abt in Lierop. Hij schoot op kermismaandag 19 september met het 141e schot het laatste stukje houten vogel van de paal.

Nieuw sportcafé TapgAsten:

Liesanne en Leon Cortenbach zijn de nieuwe uitbaters van café Tapgasten in sportcomplex De Schop in Asten. Leon en Liesanne staan daar klaar voor alle sporters voor een gezellige derde helft en nog veel meer.

Gouden priesterjubileum pater Frans Wijnen:

Pater Frans Wijnen vierde op zaterdag 17 september zijn vijftigjarig priesterjubileum in Someren-Eind. Frans Wijnen blikt terug op zijn feest.

Tentoonstelling Beeldarchief in gemeentehuis Someren:

In het gemeentehuis in Someren is een tentoonstelling te zien over het beeldarchief van de gemeente. De tentoonstelling is ingericht door heemkundekring De Vonder en Johan Smits vertelt daar meer over.

Nieuwe directie Rabobank Peelland Zuid:

De Rabobank Peelland Zuid heeft sinds kort een nieuwe directie en die wordt gevormd door directie-voorzitter Jan van Dijk, directeur Particulieren en Private Banking Corné De Vooght en directeur Bedrijven Rudi van Hoof. De directieleden stellen zich aan u voor.

Asten Nu - cursus Politiek Actief:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de cursus Politiek Actief, die de gemeenten Asten en Someren samen organiseren. Op dinsdag 11 oktober gaat de cursus Politiek Actief van start. De burgemeesters Hubert Vos van Asten en Alfred Veltman van Someren en de griffiers Joke Laurens Janse en Mariëtte van Erp vertellen over wat deze cursus inhoudt en voor wie die bedoeld is.