NWC lijdt pijnlijke thuisnederlaag tegen Heeze

NWC (Asten) staat na de wedstrijd van zondag 25 september weer met beide benen op de grond.

De oranjehemden verloren op eigen veld met 0-4 van Heeze, dat feller was en beter omsprong met de kansen.

Voor rust hielden beide elftallen het gesloten. Echt grote kansen werden niet gecreëerd en ook voetballend lag het niveau niet heel hoog. Heeze was iets gevaarlijker, maar de gelijke stand was terecht.

Na de pauze had NWC enkele mogelijkheden om de score te openen, maar onder meer Martijn Ghielen en invaller Jeroen van Deursen (lat) konden Heeze-doelman Vincent Jansen niet passeren.

De bezoekers kwamen in de 55e minuut op voorsprong dankzij een fraaie treffer van Steven van Dijk, die met een lob goalie Gijs Brüsewitz verschalkte.

NWC kreeg twintig minuten voor tijd de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen toen scheidsrechter Bos een strafschop toekende aan de gastheren, nadat Ghielen omver werd gelopen. Van Deursen schoot de penalty hard in, maar Jansen redde knap. Vervolgens counterde Heeze naar een ruime 0-4 zege dankzij doelpunten van Ivo Moerenhout, Mark Claassen en Tom Derkx.

Bij de 0-2 leken de koppies aan NWC-zijde te gaan hangen waardoor een effectiever en scherper Heeze er met de drie punten vandoor ging. Wellicht wat geflatteerd, maar opnieuw een productieve middag voor de formatie van Noud van Buul. NWC moet zich herpakken en op zondag 2 oktober, thuis tegen Helmondia, uit een ander vaatje tappen.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Tom van Bussel, Martijn Henst, Mark Bosch, Arne van Geffen, Martijn Ghielen, Luuk Castelijns, Ruud Leenen, Martijn Mulder en Gianni Steijlen (63' Jeroen van Deursen).