SIRIS.nl

God, wat ben je veranderd

Of God veranderd is, daarover kunnen we eigenlijk geen zinnig woord zeggen. Maar dat onze vóórstellingen van God, onze godsbeelden, aan veranderingen onderhevig zijn, dat is een feit. Daarover worden in het najaar, in november, een serie oecumenische gespreksavonden gehouden.

Ze zullen gaan over de godsbeelden waarmee wij zijn opgevoed, welke vraagtekens we daar in de loop der tijd bij hebben gezet en waarom, en met welke beelden van God we wél uit de voeten kunnen.

Er zullen inleidingen gehouden worden door pater Rein van Langen, Jack Swaanen (theoloog en docent op het Varendonck College) en door dominee Eline van Iperen. En onder de werkvormen die gebruikt worden, zullen zeker ook beeldende kunst, muziek en lied- en gebedsteksten een plek vinden.

Iedere avond wordt afgesloten met een korte viering in de kerk/kapel, de laatste avond met een wat uitgebreidere Taizéviering onder leiding van Karin de Bruijne waarin het gedachtegoed en de liederen van Taizé een plek zullen krijgen.

De avonden worden gehouden op woensdagavond 16, 23 en 30 november en 7 december, telkens van 20.00 tot 22.00 uur.

Plaats: 16 en 23 november in het Patersklooster in Asten, 30 november en 7 december in het gemeentecentrum van de Protestantse kerk in Someren.

Aanmelden tot 1 november bij ds Eline van Iperen, tel 0493-471474 of e-mail baseline.she@upcmail.nl