NWC boekt monsterzege op Helmondia

NWC (Asten) heeft zich op zondag 2 oktober uitstekend herpakt van de thuisnederlaag tegen Heeze.

De oranjehemden stuurden Helmondia met een klinkende 7-1 uitslag terug naar huis.

Al vroeg in de wedstrijd kwam NWC op 1-0. Helmondia-doelman Wessel Knapen ging in de fout en liet de bal los, waarna Jeroen van Deursen eenvoudig kon scoren. NWC had de controle en liep nog voor rust uit naar 3-0. In de 34e minuut was het Ralf van Oosterhout, die met een uitstekende dieptepass Van Deursen bediende, die vervolgens Martijn Mulder de uitgelezen kans gaf om doel te treffen: 2-0. Vijf minuten voor rust legde Mulder de bal op maat neer voor captain Arne van Geffen, die geen probleem had om de 3-0 binnen te schieten. De ploeg van Eus Marijnissen speelde goed en maakte het de Helmondse defensie voortdurend lastig.

Na rust brachten de bezoekers de spanning weer wat terug via Jeremias Carlos David, die Gijs Brüsewitz kansloos liet: 3-1. Slechts twee minuten later besliste NWC echter de wedstrijd nadat een Helmonder een voorzet van Gianni Steijlen in eigen doel werkte: 4-1. Helmondia kwam er daarna totaal niet meer aan te pas en NWC voetbalde vrijuit. Zeker toen Helmondia-middenvelder Wessel Vincent zijn tweede gele kaart ontving van arbiter Stevens, werd het een aangename middag voor het thuispubliek. De resterende 24 minuten leverden nog een drietal mooie goals op waardoor de gastheren flink wat vertrouwen konden tanken. In de 78e minuut knalde Van Deursen een afgeslagen bal hard in het doel (5-1) en meteen daarna rondde Mulder een uitstekende steekbal van Van Geffen via binnenkant paal af: 6-1. Het slotakkoord was voor Tom van Bussel. De centrumverdediger kopte vlak voor de neus van Knapen raak: 7-1. NWC lieten weinig heel van Helmondia en stijgt daarmee één plek op de ranglijst. Zondag gaan de Astenaren op bezoek bij Oranje Zwart in Helmond.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch (69' Ruud Leenen), Tom van Bussel, Martijn Henst, Mark Bosch, Ralf van Oosterhout (86' Merijn van Brussel), Arne van Geffen, Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen (79' Timo Janssen), Martijn Mulder en Gianni Steijlen.

 


Trefwoorden: nwc asten nwc root
Geplaatst

maandag 03 oktober 2016 | 12.07 uur

Laatst gewijzigd

maandag 03 oktober 2016 | 13.11 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub