NWC na slechte tweede helft onderuit tegen koploper Veritas

NWC (Asten) is opnieuw tegen een gevoelige nederlaag aangelopen.

Thuis tegen lijstaanvoerder Veritas werd het 0-3. Wellicht wat geflatteerd, maar de oranjehemden waren na rust totaal niet bij de les.

De eerste helft was er een zonder al te veel kansen. NWC was dreigender en vooral linksbuiten Gianni Steijlen speelde enthousiast. Echte dotten van kansen leverde het niet op. NWC controleerde de eerste helft en de organisatie stond goed.

Na de pauze tapten de bezoekers uit Neeritter uit een ander vaatje. Halverwege het tweede bedrijf brak Koen Stoop de score open met een fraaie knal, die NWC-goalie Gijs Brüsewitz te machtig werd: 0-1. Het spel van NWC was na rust van een laag niveau en zelden werd de formatie van Eus Marijnissen gevaarlijk. Het grootste wapenfeit van de Astenaren kwam van Martijn Ghielen, die zijn inzet gekeerd zag worden door een Limburgse verdediger.

In de slotfase breidde Veritas de score verder uit. In de rebound maakte Rik Heymans de 0-2 en daarna besliste verdediger Sjoerd Linssen het treffen: 0-3. NWC liet het te gemakkelijk gebeuren waardoor de oranjehemden opnieuw puntloos achterbleven. Ook zondag werd duidelijk dat de gastheren moeite hebben om een achterstand om te buigen in Astens voordeel. Veritas verstevigt de koppositie met deze ietwat geflatteerde winstpartij.

Volgende week is de ploeg vrij, een week daarna staat het uitduel met RPC in Eindhoven op de planning.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Tom van Bussel, Martijn Henst, Ralf van Oosterhout, Arne van Geffen, Martijn Ghielen, Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen (86’ Rob Zoon), Martijn Mulder en Gianni Steijlen.


Trefwoorden: nwc nwc asten
Geplaatst

maandag 17 oktober 2016 | 12.46 uur

Laatst gewijzigd

maandag 17 oktober 2016 | 14.10 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub