SIRIS.nl

Gemengd Gregoriaans koor zoekt nieuwe leden

Het Gemengd Gregoriaans Koor Asten is op zoek naar nieuwe koorleden. Kennis van Gregoriaans is niet vereist, affiniteit met het genre en enige aanleg voor zingen wel.

Het repertoire bestaat uit louter traditioneel Gregoriaans: dat wil zeggen, éénstemmige Latijnse gezangen, zoals die ook in de kloosters worden gezongen.

De vaste gezangen worden gezongen met orgelbegeleiding, maar vooral wisselende gezangen zonder begeleiding, uit het Graduale Simplex en af en toe uit het Graduale Triplex. Hoewel veel kerkkoren in de regio Latijnse vaste gezangen zingen is ons koor dus vrijwel uniek. Er maken zowel dames als heren deel uit van het koor, afkomstig uit de gehele regio Peelland.

Mensen die kennis willen maken met de basisprincipes van de Gregoriaanse zang kunnen vrijblijvend komen luisteren en als zij willen zelfs meedoen met enkele proefrepetities. Voor beginnende zangers die zich bij het koor willen aansluiten kunnen ook extra repetities worden ingepland.

De repetities zijn in het zijzaaltje van de H. Maria Presentatiekerk in Asten op vrijdagen van 19.00 tot 21.00 uur (ingang aan de Wilhelminastraat, bij het kleine trapje). Als u van plan bent te komen, belt u dan wel even vooraf, om te voorkomen dat u voor een gesloten deur staat.

Meer informatie: Dhr. Wim Boerekamp (dirigent), tel. 0493-313796 of Patricia Willems, tel. 0493-696825 of kijk op de website www.gregoriaans.com.