Kwakkelend NWC krijgt pak slaag van Venlosche Boys

NWC (Asten) is de weg even helemaal kwijt.

Na drie opeenvolgende nederlagen gingen de manschappen van Eus Marijnissen op zondag 6 november keihard onderuit bij de nieuwe lijstaanvoerder Venlosche Boys, dat weinig heel liet van de Astense bezoekers: 6-0.

Eigenlijk zaten de gasten vanaf het begin niet goed in de wedstrijd. Venlosche Boys zette fel druk en overrompelde NWC, met een vroege goal tot gevolg. Paul Vullings kopte een voorzet vanaf links in de verre hoek en liet NWC-keeper Gijs Brüsewitz kansloos: 1-0. De Limburgers kregen vervolgens nog twee enorme kansen op meer, maar onder meer Sjors Boots kon het doel niet vinden. Tot de 26e minuut, toen de Boys wel weer doeltreffend waren. Na een vlotlopende aanval kon Bob Hoveling voor open doel van dichtbij binnen schuiven: 2-0. De scherpte ontbrak vanmiddag bij de oranjehemden.

NWC hanteerde te veel de lange bal en was veel te onzorgvuldig. Op een moeilijk bespeelbare grasmat konden de Astenaren vrijwel niets forceren voor het doel van sluitpost Ruud Stienen. De bezoekers kregen geen grip op het duel en Venlosche Boys, dat aantrad met een erg jong elftal, was simpelweg sterker en voetbalde frisser.

Na rust begon NWC nog wel enthousiast en greep het even het initiatief, maar scoringsmogelijkheden leverde het niet op. Zeker toen Volkan Tasdemir ruim een kwartier na rust de 3-0 produceerde, was de wedstrijd gespeeld. Vervolgens was er van enige overtuiging geen sprake meer aan de kant van NWC. Venlosche Boys kon freewheelend de score opvoeren en dat lukte optimaal via Vullings en twee keer Hoveling, die daarmee een hattrick voor zijn rekening nam. De gastheren liepen daarmee uit naar 6-0 en bezorgden NWC, dat zich niet voor de eerste keer op deze manier liet wegspelen, een dramatische middag in Venlo. De sterke thuisploeg stijgt daardoor naar plaats één, terwijl NWC inmiddels in de gevarenzone terecht is gekomen.

De wedstrijd van komende zondag, thuis tegen nummer dertien Mierlo-Hout, is daarom al direct een belangrijke om niet nog verder af te glijden in deze tweede klasse H. Zeker omdat een aantal van de laag geklasseerde teams punten gepakt heeft.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Leon van den Bosch, Tom van Bussel, Martijn Henst, Ralf van Oosterhout, Arne van Geffen, Teun van Erp, Luuk Castelijns, Jeroen van Deursen, Sander van den Eijnde en Martijn Mulder.

 


Trefwoorden: nwc asten nwc venlosche boys
Geplaatst

maandag 07 november 2016 | 12.21 uur

Laatst gewijzigd

maandag 07 november 2016 | 13.28 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub