SIRIS.nl

Iedereen opgelucht na sein brand meester

De brandweer heeft op donderdag 10 en vrijdag 11 november met man en macht gewerkt aan het bestrijden van de brand bij Van den Hoogen Recycling aan de Groeneweg in Someren-Heide.

Vrijdag 11 november om 10.10 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Bij dit recyclingbedrijf stonden sinds zondag 6 november rubberen banden in brand. Het bestrijden van de brand was complex. Met koelen en afvoeren van gedeelten van het brandende materiaal is uiteindelijk resultaat geboekt. 

Burgemeester Veltman vertelde tijdens een persconferentie opgelucht te zijn na het sein brand meester. "Helaas hebben omwonenden en bedrijven dagenlang overlast ervaren van rook en stank. Zij hebben zich constructief opgesteld en geholpen waar dit mogelijk was. Buurtbewoners hebben de brandweer vrijdagochtend getrakteerd op taart en dat werd erg gewaardeerd''. 

Er zijn hekken rondom het terrein en de sloten geplaatst. De brandweer is nog geruime tijd bezig met het afhandelen van de brand. Het brandende rubber is geblust, maar zal nog wel enige tijd blijven roken. De witte rook is waterdamp en zal de komende dagen afnemen.

Nog steeds luidt het advies om niet onnodig in de rook te verblijven. Bij hinder geldt nog steeds ramen en deuren gesloten houden en luchtventilatie uit. Is er geen overlast, dan is het weer mogelijk om de woning te ventileren (ramen en deuren open zetten en mechanische ventilatiesystemen inschakelen).

Het afvoeren van het bluswater gebeurt via het waterschap. Zij houden de kwaliteit van het slootwater in de gaten.

Basisschool Sint Jozef in Someren-Heide en basisschool De Vonder in Someren-Eind zijn bezocht door een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer en de OVD-G. Zij hebben metingen verricht. Op basisschool Sint Jozef is niets gevonden. Op basisschool De Vonder zijn roetdeeltjes op het speelterrein aangetroffen. De gemeente gaat dit weekend deze roetdeeltjes opruimen en het speelterrein reinigen.