NWC pakt drie punten in spektakelstuk tegen Mierlo-Hout

NWC (Asten) heeft een even spectaculaire als belangrijke overwinning binnengehaald ten koste van Mierlo-Hout.

Op sportpark 't Root ging het scoreverloop op en neer, maar NWC trok aan het langste eind door twee doelpunten in extremis.

De eerste dubbele kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Een vrije trap van jongeling Dani Deelen belandde op de lat en in de rebound was Sander Vereijken onzorgvuldig. Even later omspeelde laatstgenoemde NWC-goalie Gijs Brüsewitz, maar omdat hij te ver uitweek was de hoek vervolgens te moeilijk.

Aan de overkant was het de Astense captain Arne van Geffen die dicht bij een treffer was. Hij krulde een vrije trap fraai richting de hoek, maar de paal behoedde Mierlo-Hout van een tegengoal. De eerste helft was verder erg rommelig en van goed voetbal was daardoor geen sprake. Wel werd er van beide kanten veel strijd geleverd, waardoor het eerste bedrijf nog behoorlijk enerverend was. Na ruim een half uur spelen grepen de Helmonders de voorsprong dankzij spits Tim Klaassen, die een goede voorzet van rechtsback Chris Kweens binnenkopte: 0-1.

Na rust draaide NWC de gaskraan open. Het spel was een stuk overtuigender en NWC probeerde Mierlo-Hout terug te dringen. Het leverde een grote kans op voor Ralf van Oosterhout, die van dichtbij met zijn linkerbeen over schoot. Niet veel later was Sander van den Eijnde wél trefzeker nadat hij een afgeslagen bal in de hoek schoof: 1-1. NWC was los en kwam na 62 minuten zelfs op 2-1. Een scherpe voorzet van Martijn Mulder werd feilloos binnengeschoten door Van Geffen. De aanval werd opgezet door Martijn Ghielen, die Mulder op sublieme wijze lanceerde.

Het spel ging op en neer en op onfortuinlijke wijze moest NWC de voorsprong weer inleveren. Erwin van den Broek probeerde af te werken maar werd onbewust een handje geholpen door Mulder, die de bal ongelukkig in eigen doel tikte: 2-2. De middag leek voor NWC vervolgens heel vervelend te worden toen ook Richard Rooijakkers het op zijn heupen kreeg. De creatieve aanvaller passeerde meerdere oranjehemden en knalde vervolgens fraai raak: 2-3.

De ploeg van coach Eus Marijnissen herpakte zich echter en toonde veerkracht. Tom van Bussel, die inviel voor Van Oosterhout, stond koud in het veld toen hij de gelijkmaker produceerde. Een subtiel tikje was genoeg om de ingevallen doelman Devidson Janzen, die de geblesseerde sluitpost Twan van den Luitgaarden afloste, te passeren: 3-3. Janzen had in de blessuretijd ook geen antwoord op de beslissende 4-3 van uitblinker Jeroen van Deursen, die een lang onderweg zijnde voorzet beheerst en hard afmaakte. Grote vreugde barstte los op sportpark 't Root, want NWC had deze punten keihard nodig na een uiterst spectaculair treffen met Mierlo-Hout.

NWC heeft nu een weekje rust. Op 27 november gaan de oranjehemden op bezoek bij Wilhelmina ’08 in Weert.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ralf van Oosterhout (87' Tom van Bussel), Leon van den Bosch, Martijn Henst, Luuk Castelijns, Arne van Geffen, Martijn Ghielen (78' Ruud Leenen), Mark Bosch, Jeroen van Deursen, Sander van den Eijnde en Martijn Mulder.

 


Trefwoorden: nwc nwc asten
Geplaatst

dinsdag 15 november 2016 | 09.57 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 15 november 2016 | 12.34 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub