SIRIS.nl

Bijeenkomst over topsport bij SV Someren

SV Someren houdt op woensdag 7 december een bijeenkomst met als onderwerpen medische begeleiding in de topsport, teambuilding in de topsport en preventie en revalidatie in de sport.

Leden, sponsoren en verdere belangstellenden zijn welkom in het clubhuis op sportpark De Potacker in Someren. Aanvang 20.00 uur.

De avond wordt verzorgd door de drie sprekers Wart van Soest, Mink van der Weerden en Paul van der Weerden.

Medische begeleiding in de topsport, wat komt daar bij kijken?

Wart van Soest is orthopedisch chirurg (gespecialiseerd in sport gerelateerde orthopedie) in het St.-Annaziekenhuis/Top Support, medisch manager van Top Support, medisch manager/teamarts PSV. Als fanatiek sporter kent hij het belang van snelle en deskundige medische begeleiding. Hij is tot en met de Olympische Spelen van Rio de Janeiro teamarts van het Nederlands herenhockeyteam geweest. Daarnaast is hij jarenlang toernooiarts geweest van het ABN/AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam en de Topshelf Open in Rosmalen.

Teambuilding in de topsport

Hockeyer Mink van der Weerden uit Someren komt uit voor Oranje Rood en het Nederlands hockeyteam. Van der Weerden is een verdediger met de strafcornerspecialiteit. Hij maakte zijn debuut voor de Nederlandse ploeg op 2 juli 2010 in de met 6-3 gewonnen interlandwedstrijd tegen India. Bij deze wedstrijd was hij meteen trefzeker voor Nederland. Van der Weerden speelt sinds 2008 in het eerste van Oranje Zwart (sinds dit jaar Oranje Rood). Hij werd met Oranje Zwart in 2014, 2015 en 2016 landskampioen. Tevens won hij in 2015 de Euro Hockey League en werd hij met het Nederlandse elftal Europees kampioen. Hij heeft met twee Olympische Spelen meegespeeld (Londen en Rio) en werd winnaar van de zilveren medaille in 2012 tijdens de OS in Londen en topscorer van het toernooi. Hij volgt de studie fysiotherapie aan de Fontys Hogescholen.

Preventie en revalidatie in de sport, wat is het meest belangrijk?

Paul van der Weerden uit Someren is (sport-)fysiotherapeut, eigenaar van Praktijk voor fysiotherapie Paul van der Weerden, mede-eigenaar van Trainingscentrum Teun en Paul en Natuurlijk Bewegen. Hij is al meer dan 25 jaar verbonden aan SV Someren.

Actuele informatie vindt u op www.svsomeren.nl.