NWC strijdend ten onder tegen nieuwe koploper Wilhelmina '08

NWC (Asten) heeft geen punten overgehouden aan de lastige uitwedstrijd tegen de nieuwe koploper Wilhelmina '08.

De Astenaren werden voor de rust geklopt. Na de thee werd er niet meer gescoord: 3-1.

NWC maakte het in de eerste helft vooral zichzelf moeilijk. Na een klein kwartier kon Wilhelmina de score openen nadat doelman Gijs Brüsewitz zijn middenvelder Mark Bosch op een gevaarlijke plaats inspeelde. Bosch leed balverlies en de thuisploeg profiteerde optimaal: 1-0. Vijf minuten later vloog een vrije trap van Nick Bronzwaer in de verre hoek nadat niemand de bal aanraakte: 2-0.

De oranjehemden kregen vervolgens wel wat meer grip op de wedstrijd, maar Wilhelmina toonde aan een uiterst effectieve ploeg te zijn die weinig moeilijkheden kende met de kansen. De pijlsnelle spits Twan Hendricks verschalkte Brüsewitz met een geplaatst schot en besliste voortijdig de wedstrijd: 3-0. Astenaar Martijn Ghielen bracht de spanning weer een klein beetje terug in de wedstrijd door bij de tweede paal binnen te schieten (3-1), maar eigenlijk was het al te laat. Het scheelde alleen niet veel of NWC legde er nog een tweede goal bij, ware het niet dat een kopbal van Tom van Bussel via de lat over het doel ging.

Na de pauze kwam er een agressief NWC uit de kleedkamer. De equipe van Eus Marijnissen - die wegens ziekte ontbrak - was veel feller en had gedurende de hele tweede helft het initiatief. Het spel speelde zich vooral op de helft van Wilhelmina, maar ondanks alle goede wil waren de mogelijkheden schaars. NWC verdiende op basis van het spel wel een doelpunt, maar had te weinig stootkracht in huis om tot grote kansen te komen. Daarnaast hadden de bezoekers  het geluk niet aan de zijde. De grootste mogelijkheid werd pas in blessuretijd gecreëerd, toen Martijn Mulder van dichtbij de paal raakte op aangeven van Jeroen van Deursen. Aan de inzet lag het niet, maar nu is het zaak om volgende week op eigen sportpark tegen RKVVO vanaf de eerste minuut op deze manier te voetballen. Dan moet het mogelijk zijn om wél aan het langste eind te trekken. De wedstrijd in Asten begint zondag om 14.15 uur.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Martijn Henst, Luuk Castelijns, Arne van Geffen, Mark Bosch, Ralf van Oosterhout (72' Sander van den Eijnde), Martijn Ghielen, Jeroen van Deursen en Martijn Mulder.


Trefwoorden: wilhelmina08 nwc nwc asten
Geplaatst

maandag 28 november 2016 | 11.07 uur

Laatst gewijzigd

maandag 28 november 2016 | 11.16 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub