SIRIS.nl

Prima prestaties Zang en Kleur op regionale vogeltentoonstelling

In het weekend van 26 en 27 november hebben acht leden van vogelvereniging Zang en Kleur uit Asten deelgenomen aan een regionale tentoonstelling georganiseerd door vogelvereniging De Vogelvriend uit Bakel onder de naam ‘Kampioen van de Peel’.

In totaal waren zo’n 450 vogels te bewonderen van 44 inzenders uit de organiserende vereniging, vogelvereniging Venray, Kanexo Deurne, vogelvereniging Mierlo-’t Hout en Zang en Kleur uit Asten.

Met een zebravink Zwartwang grijs man die 94 punten behaalde is Christ de Keizer van Zang en Kleur, Asten ‘Kampioen van de Peel’ geworden.

De volgende leden van Zang en Kleur hebben een of meerdere prijzen in de wacht weten te slepen.

Henk van Keulen: Zilver voor een kanarie agaat rood intensief met 91 punten.

Christ de Keizer: Goud + Kampioen van de Peel voor een Zebravink zwartwang grijs man met 94 punten, Zilver voor een Zebravink zwartborst bruin man met 93 punten en Brons voor een Zebravink masker bruin pop met 92 punten.

Adrie van de Mosselaar: Goud voor een Diamantvink wildkleur met 92 punten, Zilver voor een kanarie isabel wit met 92 punten en Brons met een stam (vier vogels) kanarie Isabel wit met 364 punten.

Cor van Spijk: Goud voor een stel (twee vogels) Diamantvinken wildkleur met 187 punten.

Hans Jansen: Goud met een Kleurgrasparkiet groen met 92 punten.

Martie van den Berg: Goud voor een stam (vier vogels) Agapornis roseicollis lutino ino groen met 370 punten en Goud voor een stel (twee vogels) Agapornis roseicollis opaline groen met 185 punten en en eveneens Goud voor een Agapornis roseicollis opaline groen met 93 punten en Zilver voor een Agapornis roseicollis marbled blauw met 92 punten.

Piet van Eijk: Goud voor een Roodvleugelparkiet wildkleur man met 91 punten.

Jeffrey Wilmsen is derde geworden in het jeugdklassement (beste 3 vogels) met 269 punten.