Someren onderuit tegen Schaesberg

Na twee opeenvolgende competitieoverwinningen incasseerde Someren op sportpark Strijthagen een stevige nederlaag.

De equipe van Jurgen de Haan kon in de eerste helft (ondanks een 1-0 achterstand) goed meekomen, maar in de tweede helft liep Schaesberg uit naar een ruime 4-0 overwinning. Omdat de bovenlaag van het hoofdveld nog gedeeltelijk bevroren was, werd de wedstrijd gespeeld op een bijveld met kunstgras.

De eerste helft hielden de beide teams elkaar qua veldspel goed in evenwicht. Het verschil zat hem in het creëren van kansen. De enige mogelijkheid voor Someren was een schot van Mike Kusters op de vuisten van doelman Bours. De thuisclub daarentegen had in de persoon van Danny Latten een aanvaller van formaat rondlopen. Letterlijk en figuurlijk, want de bonkige spits scoorde halverwege de 1-0 en kreeg in de slotfase van de eerste helft ook nog een paar grote kansen. De meestal zo solide verdediging van Someren stond erbij en keek ernaar hoe Latten zich een paar keer kinderlijk eenvoudig kon vrijlopen. Gelukkig had hij het vizier niet op scherp staan.

Na rust kwam Someren goed uit de startblokken. Een mooie combinatie via Salim Zeroual en Dévi Fondon leidde tot een grote kans voor Freek van Bussel, maar die tilde de bal rakelings naast het doel. Daarna hadden de gasten niet veel meer in te brengen en was het weer Latten die scoorde, 2-0.

Toen Dijkman na een voorzet vanaf de flank de 3-0 kon binnenkoppen, was het verzet van Someren gebroken. De ploeg leek te berusten in de nederlaag. Doelman Maarten Werts wist nog een inzet van Hoogervorst onschadelijk te maken, maar in de slotminuut zorgde verdediger Erps voor de verdiende 4-0 eindstand.

Op zondag 11 december speelt Someren in eigen huis de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar tegen Volharding. Een belangrijke wedstrijd, want bij winst kan Someren niet alleen afstand nemen van de ploeg uit Vierlingsbeek, maar ook van de andere staartploegen.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Robin van de Aker, Niels Schweren, Niek Smits (57 Oelse Venhuizen), Mike Kusters, Stijn Kusters, Dévi Fondon (60 Mike Verdonschot), Rowel Deelen, Freek van Bussel (70 Luuk Hoeben), Salim Zeroual, Nick Kusters.