SIRIS.nl

Kerstconcert met Helmonds Slavisch Koor

In de kerk van de H. Maria Presentatie in Asten is het traditie dat in de aanloop naar het kerstfeest een mooi kerstconcert wordt verzorgd.

Het vaste gezelschap daarvoor, Astens Gemengd Koor Puur Sangh, vierde op 11 december de afsluiting van het jubileumjaar met een speciaal concert in de kerk.

Het is dan ook verheugend dat er toch een kerstconcert wordt verzorgd en wel op woensdag 21 december om 20.00 uur in de kerk van de H. Maria Presentatie.

Het Helmonds Slavisch Koor zal dat gaan verzorgen in samenwerking met Harmonie Amicitia uit Brouwhuis.

In januari van dit jaar was het Slavisch Koor ook te gast in de kerk met een misviering volgens de Russisch-orthodoxe liturgie; dat was een indrukwekkende belevenis. Het vervolg daarop is nu het kerstconcert, dat eveneens in Slavische stijl wordt uitgevoerd.

Het koor staat onder leiding van dirigent Antoine van Wanrooij. De harmonie wordt gedirigeerd door Mari van Gils. De beide gezelschappen treden afzonderlijk op alsmede met enkele gezamenlijke werken.

Het concert zal ongeveer een uur duren en de toegang is gratis. De afsluiting kent een bijzonder aspect en zal zorgen voor een opmaat naar het goede kerstgevoel.

Een uitgebreid programma overzicht zal beschikbaar zijn en een vrijwillige bijdrage in de kosten van dit concert is welkom na afloop.