SIRIS.nl

Meuffels krijgt kans in nieuw team Arie Vos

Wegracecoureur Koen Meuffels uit Someren komt in 2015 uit voor het nieuwe raceteam Fortron-Kawasaki met Arie Vos uit Oss als teambaas.

In het open Nederlands kampioenschap wegrace zal de 20-jarige Koen Meuffels op een Kawasaki ZX-6R van start gaan in de Supersportklasse.

Teambaas Arie Vos, die afgelopen jaar als coureur afscheid nam van de wegracesport, kiest bewust voor talentvolle jonge coureurs. Naast Koen Meuffels zal ook Koen Zeelen in 2015 deel uitmaken van het team Fortron-Kawasaki.

Koen Meuffels is zeer blij met deze nieuwe stap: “Arie Vos is een bekende naam in de wegrace. Hij nam vorig seizoen afscheid als coureur met zijn achtste titel. Als je het jaar daarna dan deel mag uitmaken van zijn team dan is dat een lot uit de loterij. Hij heeft zoveel kennis en ervaring. Hij kent de Kawasaki-motor. Hij heeft de juiste mensen om zich heen. En daar mag ik gebruik van maken. Dat is gewoon super.”

In 2014 heeft Koen als lid van de nationale wegraceselectie een teleurstellend seizoen meegemaakt. “De samenwerking met mijn oude team liep anders dan gepland, waardoor ik nauwelijks kon racen. Ik heb de tijd gebruikt om samen met mijn begeleiders goed rond te kijken in de wegracesport. Stoppen is geen optie geweest. Ik heb veel gesproken met ervaren mensen uit de sport. Ik dacht aan een stap naar het buitenland, maar er waren ook een aantal mensen die los van elkaar zeiden dat ik in Nederland nog niet klaar was. Team Fortron-Kawasaki is een topteam dat mij nu de kans geeft om in het open Nederlands kampioenschap te laten zien wat ik waard ben. Eerst dat eens doen en dan verder kijken is het advies van Arie. En hij kan het weten.”

Arie Vos is duidelijk over Koen: “Ik heb vertrouwen in Koen dat hij kan doorgroeien als coureur. Hij is leergierig en het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk ervaring opdoen op de verschillende circuits.”