SIRIS.nl

Petitie Gemeenschapslijst Someren-Eind voor behoud motorcross in Lierop

Afgelopen week is pijnlijk duidelijk geworden dat MAC Lierop na 45 jaar moet vrezen voor haar motorcrossactiviteiten op het mondiaal unieke zandcircuit de Herselse Bossen in Lierop. Voor Gemeenschapslijst Someren-Eind is dit onverteerbaar.

In gesprek met MAC Lierop heeft de politieke groepering aangegeven er alles aan te willen doen om het niet zover te laten komen.

De enige kans om de toekomst van de motorcross van Lierop te waarborgen, is de gemeente Someren een verzoek te laten doen aan de Provinciale Staten van Noord-Brabant om voor deze uitzonderlijke situatie af te zien van de verordening Ruimte.

De Gemeenschapslijst is in overleg met MAC Lierop gestart met een petitie. Een petitie die eenieder kan ondertekenen, die de motorcross in Lierop graag wil behouden. Deze petitie kan men vinden op www.behoudmotorcrosslierop.petities.nl.

Daarnaast wil de Gemeenschapslijst tijdens de raadsvergadering van donderdag 26 januari de gemeenteraad van Someren vragen een motie aan te nemen waarin zij aangeven de petitie te steunen en het college verzoeken om in gesprek te gaan met de provincie met als doel om in deze kwestie, bij hoge uitzondering, af te wijken van haar verordening ruimte.

Inmiddels hebben diverse prominenten uit de motorcrosswereld, zoals Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff, Joël Smets en Stefan Everts aangegeven deze petitie graag te willen ondersteunen en te ondertekenen.