De organisatie van het 42e Nirwana Tuinfeest in Lierop heeft weer enkele bands geboekt voor het festival, dat gehouden wordt op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus.

De Engelse band Starsailor is op het moment bezig met het opnemen van hun vijfde album en volgens eigen zeggen klinken ze beter dan ooit. Het succesverhaal van Starsailor begon met hun debuutalbum 'Love is Here' met daarop hits als 'Alcoholic' en 'Good Souls' die hoog scoorden in de UK-charts. Het daaropvolgende album 'Silence is Easy' met daarop de hits 'Silence is Easy' en 'Four to the Floor' scoorden nog beter. Niet alleen in de UK maar ook in Europa. Optredens op Rock Werchter, Pinkpop en Lowlands volgden en na een tussenpauze van vijf jaar zijn ze helemaal terug.

Bij het horen van de naam DeWolff weten de liefhebbers van zompige bluesrock genoeg. Het trio bracht nog slechts als tieners hun eerste album uit en stonden toen al voor 10.000 man op Pinkpop te spelen. Inmiddels staat DeWolff al jaren garant voor kwalitatieve, psychedelische bluesrock. Met een vijftal geweldige platen op hun naam.

De Rotterdamse rapformatie De Likt heeft vorig jaar een onvoorstelbaar jaar gehad. Uit het niets schoten ze de hitlijsten binnen met 'Ja dat bedoel ik' en daarna volgde 'Bloed aan de muur'. Een zomer met ontelbaar veel festivaloptredens volgde. Op dit moment zijn ze bezig met het nieuwe album. Dit zullen ze voor het eerst ten gehore brengen tijdens een show in Nirwana op 22 april. Vier maanden later zal de tent tijdens Nirwana Tuinfeest uit zijn voegen springen.

Afgelopen editie van Eurosonic/Noorderslag stonden Paceshifters bij veel boekers op het lijstje om 'mee te pikken'Het feit dat ze bij veel lijstjes in de top 10 staan van beste optredens op Eurosonic/Noorderslag 2017 bevestigt dat Nirwana Tuinfeest een straffe band heeft binnen gehaald.

D.C. Dedley's heeft de eer om de zaterdag van Nirwana Tuinfeest te openen. Deze band uit Someren bestaat sinds 2013 en brengt de blues helemaal terug. Vorig jaar gaven ze een geweldig optreden in Nirwana als voorprogramma van Voltage en mede door dit optreden hebben ze deze spot op Nirwana Tuinfeest dik verdiend.

Met de toevoegingen van Musest (Muse), Living Theory (Linkin Park), Callahan Clearwater Revival (CCR), Rediohead (Radiohead) en The Adele Project (Adele) is de tributeprogrammering voor de zondag helemaal rond. Voor deze dag zal nog wel de act voor de kindermiddag bekend worden gemaakt.

Met de toevoeging van deze namen zijn inmiddels de volgende namen bekend gemaakt voor Nirwana Tuinfeest 2017: The Hives, Starsailor, De Staat, DeWolff, Audrey Horne, De Likt, Danny Vera, Undeclinable Ambuscade, Call It Off, Paceshifters, Death Alley en D.C. Dedley's en op zondag Les Truttes, Musest (Muse), Imitallica (Metallica), Ratcom (Rage Against The Machine), The Hillbilly Moonshiners play Mumford and Sons (Mumford and Sons), The Adele Project (Adele), Callahan Clearwater Revival (CCR), Rediohead (Radiohead) en Living Theory (Linkin Park).

Kaarten kunnen gekocht worden via www.nirwanatuinfeest.nl.


Trefwoorden: 42e nirwana tuinfeest nirwana tuinfeest dewolff starsailor de likt paceshifters dc dedleys
Geplaatst

woensdag 25 januari 2017 | 16.17 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 25 januari 2017 | 16.17 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub