SIRIS.nl

Blazersensemble NSO in Museum Klok & Peel

Het Nederlands Studentenorkest is weer in Someren. Op woensdag 1 februari trad een blazersensemble van het NSO alvast op in Museum Klok & Peel in Asten. Bij enkele muzieknummers werd de beiaard betrokken.

Tot en met zondag 12 februari bivakkeert het NSO in groepsaccommodatie De Hoof, waar ruim honderd van de beste student-musici van Nederland in tien dagen een programma instuderen. Dit programma wordt, na de première op zondag 12 februari in een uitverkochte De Ruchte, vervolgens tien dagen achtereen uitgevoerd in alle grote concertzalen van Nederland.

Het programma leent zich perfect voor het meenemen van het publiek. Strauss’ feestelijke wals ‘Freut euch des Lebens’ geldt als herinnering te genieten van het leven. Vervolgens zal solist Mathieu van Bellen het publiek wegvoeren met de dromerige en rustgevende Japanse klanken van het vioolconcert van Takemitsu. Tot slot zal de prachtige negende symfonie van Mahler gespeeld worden, waarmee Mahler het leven - waarvan hij het einde voelt naderen - bezegelt. 

Binnenlandtournee:

Zondag 12 februari De Ruchte, Someren
Maandag 13 februari De Oosterpoort, Groningen
Dinsdag 14 februari Muziekcentrum, Enschede
Woensdag 15 februari Muziekgebouw, Eindhoven
Donderdag 16 februari Stadsgehoorzaal, Leiden
Vrijdag 17 februari De Vereeniging, Nijmegen
Zaterdag 18 februari Philharmonie, Haarlem
Zondag 19 februari TivoliVredenburg, Utrecht
Maandag 20 februari De Doelen, Rotterdam
Dinsdag 21 februari Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Buitenlandtournee:

Woensdag 22 tot en met dinsdag 28 februari Londen (UK).