SIRIS-tv zendt op zaterdag 4 en zondag 5 februari het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

De reden ligt voor de hand. Het aantal filmpjes, dat SIRIS-tv elke week produceert, neemt toe en kan niet meer in één uur uitgezonden worden.

In het eerste uur ziet u vooral de nieuwsitems van de afgelopen week en in het tweede deel komen er speciale programma's langs zoals de gemeentevoorlichtingsprogramma's en documentaires. Verder komt er in ieder deel een muzikaal intermezzo met vooral artiesten van eigen bodem.

Het programma van deel 1:

Manifestatie voor behoud motorcross in Lierop:

Ongeveer duizend motorcrossfanaten uit heel Nederland liepen op dinsdagavond 31 januari mee in een mars vanaf het circuit De Herselse Bossen aan de Kerkenhuis naar het plein voor de Koepelkerk in Lierop. Met deze manifestatie willen zij de sluiting van het motorcrosscircuit De Herselse Bossen voorkomen.

NSO warm ontvangen in Someren:

Op donderdag 2 februari kwamen de muzikanten van het Nederlands Studenten-orkest aan in Someren om te oefenen voor hun nieuwe toernee. Ze kwamen aan bij de bushalte aan de Vaarselstraat in Someren. Daar werden ze opgewacht door bestuursleden van het NSO en door een ploeg van SIRIS-tv.

Modeshow Varendonck College in Someren:

Het Varendonck College in Someren hield op vrijdag 3 februari de jaarlijkse modeshow. De modeshow had als thema ‘Out of control’.

Carnavalshit Asten van Wim van Horssen:

Een groep enthousiaste Astenaren presenteerde op zondag 29 januari tijdens het Prinsenbal van De Klot het carnavalsvolkslied van Asten. Het nummer ‘Asten’ wordt vertolkt door Wim van Horssen.

Clip ‘Hoe gekker, hoe lekker’ van café De Polonaise:

Waar het de zeven carnavalsliefhebbers uit Someren-Eind vijf jaar geleden om begon is nu het sluitstuk van hun initiatief café De Polonaise: een ouderwetse, oerdegelijke, hosbare carnavalskraker. Na vijf jaar houden ze het voor gezien. Maar niet nadat ze zelf hebben laten zien hoe het ook kan. En dús hebben zij dit jaar zelf een kraker gemaakt, op het ultieme hos- en polonaisetempo. De titel is ‘Hoe gekker, hoe lekker’.

Het programma van deel 2:

Heemkundekring De Vonder presenteert film 'Asten in 1968'.

Geplaatst

vrijdag 03 februari 2017 | 19.54 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 04 februari 2017 | 17.30 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub