Veerkrachtig Someren pakt punt tegen Geldrop

Na een belabberde eerste helft (0-2) herpakte SV Someren zich na rust.

Een sensationele tweede helft leverde vier doelpunten op en zorgde ervoor dat het duel SV Someren-Geldrop eindigde in 3-3.

Voor rust had Someren weinig in te brengen tegen de groenwitten uit Geldrop. Al in de vijfde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een prachtige uithaal van Patrick Philippart. De voormalige aanvaller van Nuenen en Gemert schoot de bal op schitterende wijze diagonaal in de rechterbovenhoek, 0-1. Na ruim een half uur verdubbelde Mark Werts de voorsprong. Hij bekroonde een perfect uitgevoerde counter, 0-2. De schade halverwege had nog groter uit kunnen vallen, maar Maarten Werts is niet zonder reden de eerste doelman van Someren. Hij bracht met een knappe reflex redding op een inzet van Jansen, rammelde de bal na een schot van Kuylaars uit de bovenhoek en voorkwam ook een derde doelpunt door uitstekend uitkomen. De thuisclub stelde teleur en kwam niet verder dan een afgekeurde treffer van Salim Zeroual, omdat scheidsrechter Bezemer een overtreding op de doelman had geconstateerd.

In de tweede helft rechtte Someren de rug en werd het een echte wedstrijd. De blauw-witten gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en vonden die ook. Thijs Cortenbach slaagde er bij een counteraanval niet in om de vrijstaande Jeroen van de Kerkhof te bereiken, want de bal werd door een verdediger over de achterlijn gewerkt. Bas Boonman, die sterk inviel, kopte uit de toegekende hoekschop alsnog de 1-2 binnen. Het geloof van de Somerense aanhang liep meteen een flinke deuk op, want vanaf de aftrap mocht Geldrop ongehinderd doorlopen richting het Somerense doel. Coen Jansen scoorde uiteindelijk van dichtbij de 1-3. Binnen het uur bracht Thijs Cortenbach de spanning weer terug in de wedstrijd. Met een fraai afstandsschot zorgde hij voor de 2-3. De gastheren gingen vanaf dat moment vol op de aanval spelen, terwijl de bezoekers zich terugtrokken en het tempo uit de wedstrijd probeerden te halen. Bas Boonman en Luuk Hoeben kregen goede scoringskansen, maar uiteindelijk was het Stijn Kusters die vijf minuten voor tijd op aangeven van Luuk Hoeben de verdiende gelijkmaker binnenkopte, 3-3. De thuisclub kreeg daarna nog enkele kansjes, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Volgende week speelt Someren weer een thuiswedstrijd en wel tegen het Heerlense Bekkerveld.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Robin van de Aker, Wesley van den Boomen (50 Bas Boonman), Niels Schweren, Mike Kusters, Rowel Deelen, Koen de Louw, Stijn Kusters, Jeroen v.d. Kerkhof, Thijs Cortenbach (73 Luuk Hoeben), Salim Zeroual.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek