SIRIS.nl

4Party te gast in SIRIS-VerzoekExpress

Het feestduo 4Party, Jo Dinnissen en Ferry Janssen, zijn op maandag 13 februari te gast in het SIRIS-radioprogramma VerzoekExpress van Piet en Willy Berkers.

Tussen 20.00 en 22.00 uur komen Jo en Ferry hun nieuwste carnavalssingle promoten.

Ze komen allebei uit het plaatselijke carnavalsleven gelegen op de grens tussen Gelderland en Brabant. Op enig moment vonden zij het leuk om zelf liedjes op de bühne te brengen en hebben destijds een paar covertjes in een lokale studio opgenomen. ‘Daar is onze hobby mee geboren en in 2013 hebben we meegedaan aan een lokaal schlagerfestival in Wijchen. Dat hebben we gewonnen’, vertelt Ferry Janssen.

De mannen vonden het een uitdaging om ook in 2014 deel te nemen aan het populaire lokale festival. Terwijl ze op zoek gingen naar een geschikt nummer liep Ferry de zoon van Jan Boezeroen, Frans Goverde, tegen het lijf. Frans gaf aan in de muziekwereld te zitten en dat hij het nummer ‘Wil je schommelen of wil je wippen’ op de plank had liggen. Een nieuwe samenwerking werd gevormd. Begin 2015 is er al een mini-album gelanceerd, opgenomen bij Emile Hartkamp, waarvan vier tracks op single zijn verschenen.

In juni 2016 begon de voorbereiding voor de nieuwe carnavalssingle. Frans Goverde had een tekst geschreven met als titel ‘Ik wil jouw brandweerman wel zijn’. De tweede zin was….: ‘Ik wil jouw binnenbrandjes wel blussen’…

‘Wij realiseren ons dat in een gezelligheidsnummer best een kwinkslag mag zitten, maar het moet wel keurig en netjes blijven. Nadat we de hele tekst hadden doorgelezen, en zeker nadat producer Manfred Jongenelis de eerste concepten klaar had gemaakt ,was het een prima plan. De heerlijke accordeon van Manfred en de leuke melodielijn van Frans, spraken ons direct aan. Het nummer ligt ontzettend lekker in het gehoor en zijn er dan ook dol enthousiast over. “Ontzettend gaaf en goed gemaakt en wij hebben er heerlijk in gezongen”, aldus Ferry.

Frans Goverde, die tevens het management van 4Party onder z’n hoede heeft voegt toe dat de reacties tot nu toe zeer positief zijn. Frans vindt dat het werk van een brandweerman ook wel eens onder de aandacht mag komen. ‘Brandweermannen staan altijd klaar om mensen in nood te helpen, maar krijgen vrijwel nooit dankjewel te horen. Dat is het idee achter dit lied’, verklaart Frans.