De wedstrijd van SV Someren tegen Bekkerveld eindigde - evenals de heenwedstrijd in Heerlen - in een 0-0 gelijkspel.

Voor Someren was het al de achtste puntendeling van dit seizoen.

“Someren is een stugge ploeg met een behoudende speelwijze. Veel teams hebben daar moeite mee en wij ook!”, aldus Bekkerveld-trainer Dick ‘Cookie’ Voorn na afloop op sportpark De Potacker. De man, die Bert van Marwijk jarenlang assisteerde bij o.a. Feijenoord, Borussia Dortmund en het Nederlands elftal, sloeg de spijker op de kop.
De thuisclub liet subtopper Bekkerveld niet in zijn spel komen, maar was zelf in aanvallend opzicht ook redelijk onmachtig. Daarom werd het een wedstrijd met weinig hoogtepunten.

Halverwege het eerste bedrijf kopte routinier Jeroen van de Kerkhof de bal na een hoekschop van Luuk Hoeben gevaarlijk op doel, maar via een Limburgse verdediger verdween het leer over de achterlijn. Linkerverdediger Mike Kusters kogelde van afstand zo hard op doel, dat doelman Gubbels de bal moest loslaten, maar de Somerense spitsen konden hiervan niet profiteren. De bezoekers kregen voor rust één serieuze doelkans na een vrije trap van Vluggen, maar doelman Maarten Werts redde bekwaam.

Na rust viel er iets meer te genieten voor de toeschouwers en werd Someren een paar keer gevaarlijk. Uit een hoekschop kopte Koen de Louw de bal naast het doel. Na een vrije trap van invaller Thijs Cortenbach raakte Koen de bal precies goed met het hoofd, maar doelman Gubbels voorkwam een doelpunt met een knappe reflex. Namens de gasten was Vluggen twee keer gevaarlijk. Nadat hij de Somerense verdediging op het verkeerde been had gezet, stond hij ineens vrij tegenover Maarten Werts, maar die had een prima redding in huis. Even later kopte Vluggen van dichtbij naast het doel. In de 89ste minuut was Someren nog het dichtst bij de overwinning, maar het schot van Rowel Deelen strandde op de paal.

Op zondag 19 februari staat er een derby op het programma voor Someren 1. Op sportpark De Kranenmortel is Deurne 1 dan de tegenstander. Someren 2 speelt eveneens een uitwedstrijd tegen de reserves van Deurne.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Robin van de Aker, Oelse Venhuizen, Niels Schweren, Mike Kusters, Rowel Deelen, Koen de Louw, Luuk Hoeben (67 Thijs Cortenbach), Bas Boonman, Salim Zeroual (72 Mike Verdonschot), Jeroen van de Kerkhof.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek


Trefwoorden: bekkerveld sv someren
Geplaatst

maandag 13 februari 2017 | 08.00 uur

Laatst gewijzigd

maandag 13 februari 2017 | 15.12 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub