Dames SV Someren pakken drie belangrijke punten

De vrouwen van SV Someren zijn goed begonnen aan de tweede helft van de competitie.

Op sportpark De Potacker werd met 3-2 gewonnen van FC Gelre.

De vrouwen uit het Gelderse Wehl begonnen goed aan de wedstrijd. Ze waren feller dan de thuisploeg en wonnen daardoor meer duels.

Binnen tien minuten werd dit dan ook beloond met een doelpunt voor de gasten via Fabienne Speldekamp. SV Someren kwam de gehele eerste helft niet in haar spel. Bij balbezit werd deze alweer snel op soms simpele wijze ingeleverd bij de tegenstander. FC Gelre kon hier niet van profiteren en zo gingen de Somerense dames met een 0-1 stand richting de thee.

De tweede helft toonde een totaal ander spelbeeld. Someren ging meer druk zetten en wist de bal beter in de ploeg te houden. Binnen tien minuten werd een 0-1 achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong door Anke Janssen en Monique Slenders.

Someren was op dat moment de veel betere ploeg. Gelre kwam nauwelijks nog aan het doel van Someren. In de 70e minuut wist Kim Bankers de 3-1 op het scorebord te zetten. Dit zou de vrouwen en staf van Someren wat meer rust moeten geven. Maar de vrouwen van Gelre gaven niet op. Het enige gevaar van de gasten kwam vanuit de standaardsituaties. Daar gingen zij het dus op mikken en met succes. Drie minuten na het doelpunt van Kim Bankers was daar Gelrespeelster Wendy Tiemes, die na een vrije trap de bal in een druk strafschopgebied voorbij de Someren doelvrouw Lindsey Stultiëns wist te werken.

De aansluiting was er dus weer en dit gaf de vrouwen uit Wehl vleugels. Someren kwam het laatste kwartier niet meer onder de druk uit. Toch wisten de vrouwen van Someren samen de belangrijke drie punten over de streep te trekken. De aansluiting richting de middenmoot is gemaakt. Na de carnaval volgt er wederom een belangrijke wedstrijd. Dan moet Someren het gaan opnemen in de derby tegen Nuenen. Aftrap om 10.30 uur in Nuenen.