SIRIS.nl

Presentatie buurt- en kunstproject in Someren-Noord

In Someren-Noord vindt in opdracht van de gemeente Someren vanaf april een kunstproject plaats waarbij wijkbewoners zelf actief betrokken worden.

De wijkraad Someren-Noord ondersteunt mede dit project. Buurtbewoners die willen deelnemen aan het project, zijn uitgenodigd om op dinsdagavond 28 maart de presentatie van de kunstenaars in gemeenschapshuis De Weijers bij te wonen.

Het doel van dit project is om de gezichten van Somerenaren en het gezicht van Someren-Noord te laten zien aan elkaar en aan iedereen die er niet vandaan komt. De voorlopige titel luidt “Onze wijk Someren-Noord”.

Het kunstproject bestaat uit verschillende onderdelen. Eén van de onderdelen is een aansprekende expositie in het gemeentehuis. De expositie schildert een portret van de inwoners van Someren-Noord; wie zijn nu eigenlijk de mensen die in dit gedeelte van Someren wonen, tussen de Kanaalstraat, het Wilhelminaplein en de Speelheuvelstraat?

De expositie omvat onder andere gefilmde en gefotografeerde beelden van inwoners, van interieurs, van kunstvoorwerpen en verzamelobjecten.

Een ander onderdeel van het project is een kunst-kijk-tuinen-wandelroute door de wijk. Samen met een van de deelnemende kunstenaars stellen buurtbewoners deze route samen.

Tenslotte komt er in gemeenschapshuis De Weijers een fototentoonstelling met foto’s van vroeger en nu over het leven in Someren-Noord.

De initiatiefnemers Ine van de Ven, Tinus Derks en Marlon Tielemans geven op dinsdag 28 maart om 20.00 uur een presentatie in De Weijers over de plannen en zullen eventuele vragen beantwoorden. U kunt zich deze avond ook opgeven als deelnemer.