Op woensdag 15 maart gingen de 5VWO-leerlingen van het Varendonck College in Asten aan de slag met de toekomstvisie 2030.

Dit in het kader van het project ‘Veerkrachtig bestuur’ dat momenteel in de gemeenten Asten en Someren plaatsvindt.

Burgemeester Vos en burgemeester Veltman begeleidden de leerlingen uit hun eigen gemeente hierbij.

De gemeenten Asten en Someren werken aan een nieuwe toekomstvisie. Belangrijke vragen liggen op het pad: werkgelegenheid, prettig wonen en leven in de kernen, de toekomst van het buitengebied, duurzame energie, regionale samenwerking.

Er zijn keuzes te maken die er toe doen en de inwoners van de gemeenten Asten en Someren zijn uitgenodigd om mee te denken.

Een toekomstvisie is een soort kompas waarmee de gemeenteraad koers houdt in de ontwikkeling van de gemeente. De vraag is hoe de gemeente er over een jaar of vijftien uit zou moeten zien. Niet in een dikke nota tot in detail vastgelegd, maar in grote lijnen. Zo’n richtinggevend kompas helpt bij het nemen van allerlei besluiten, bijvoorbeeld als het gaat om woningbouw of sportvoorzieningen.

En als je wil weten hoe de wereld in 2030 er uit komt te zien, dan moet je toch vooral bij jongeren zijn. De 5VWO-leerlingen lieten zich niet onbetuigd in de les. De beide burgemeesters kwamen met een big smile en erg tevreden uit het leslokaal.


Trefwoorden: toekomstvisie 2030 toekomstvisie varendonck college
Geplaatst

zaterdag 18 maart 2017 | 09.14 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 18 maart 2017 | 09.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub