Na het succesvolle shantykoorproject in 2016 houdt het koor De Koepelzangers uit Lierop opnieuw een kortlopend koorproject.

De uitvoeringen zijn in de maand mei, vanouds in het katholieke zuiden de Mariamaand bij uitstek. Meedoen aan dit tijdelijke project is kosteloos. De repetities vinden plaats in gemeenschapshuis De Vurherd’ aan de Offermansstraat 10 in Lierop.

De eerste repetitie is op donderdag 6 april van 9.30 uur tot 11.00 uur.

O Sterre der Zee, Wij groeten U, o Koningin, God groet u zuiv’re bloemen. Het zijn maar een paar van die bekende Marialiedjes. Iedere van origine katholieke Brabander van boven de 50 zong ze uit volle borst mee tijdens bedevaarten en de heilig lofvieringen. Dirigent Marion van Eijk ziet dit tijdelijke projectkoor helemaal zitten: ”Klopt! Reden dan ook dat ik iedere zanger(es) uit de regio rondom Lierop van harte uitnodig om mee te doen!”

Tijdens dit project worden drie uitvoeringen verzorgd: op woensdag 17 mei om 14.30 uur is de eerste in Huize Bethanië in Mierlo, op zaterdag 20 mei om 18.00 uur zingt het koor tijdens de H. Mis in Ommel en op woensdag 31 mei om 19.00 uur is er de uitvoering in de kapel van Huize Witven in Someren.

Toch wil Van Eijk één misverstand bij voorbaat wegnemen: “Als koor zingen we ook andere Marialiederen dan die bekende meezingers. Zoals het ‘Ave Maria’ van Schweitzer, een mooi arrangement van ‘O reinste der Schepselen’ en ‘Groet aan Maria’. Bovendien heeft een aantal professionele muzikanten haar medewerking toegezegd aan dit project. Het wordt alles bij elkaar een mooie afwisseling tussen luisteren, repeteren en zelf meezingen”. Marion sluit af:”Ik kijk er nu al naar uit! Daarbij komt dat verhalenverteller Eric Kolen uit Geldrop, die dit project als vrijwilliger produceert en presenteert, iets vertelt over de Mariaverering én een werkelijk indrukwekkend mooie powerpointpresentatie laat zien met foto’s van Maria. Alle reden dus om mee te doen aan dit opmerkelijke Maria-Meimaand-koorproject!”

Aanmelden kan via e-mail info@muziekpalet.nl of bij secretaris Jo Reijnders, tel. 0492-538004. 


Trefwoorden: de vurherd gemeenschapshuis de vurherd maria maria-meimaand de koepelzangers ouderenkoor de koepelzangers
Geplaatst

maandag 20 maart 2017 | 07.47 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 05 mei 2017 | 09.15 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub