SIRIS.nl

Flinke cheque Varendonck College voor Stichting Leergeld

Mentoren en leerlingen van Havo 4 en 5 hadden voor hun kerstactie van het afgelopen jaar een doel dicht bij huis gekozen, namelijk Stichting Leergeld Asten-Someren.

De actie was erg succesvol en de daaruit voortvloeiende cheque ter waarde van € 2.000 werd op dinsdag 28 maart op het Varendonck College in Asten overhandigd aan Joop van Dijck van Stichting Leergeld Asten-Someren.

Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. Leergeld vult (in natura) aan waar de gemeentelijke regelingen Meedoen te kort schieten.

In Asten en Someren betreft het zo'n 600 kinderen.

Leergeld Asten-Someren is sinds het voorjaar van 2015 operationeel en heeft inmiddels zo'n 130 kinderen geholpen met bijvoorbeeld fietsen, laptops, sportkleding, schoolreis, zwemles, muziekles, enzovoorts.