SIRIS.nl

Presentatie toneelstuk Weg uit de Peel

Al geruime tijd zijn De Theatermakers, Jacques Vriens (de bekende kinderboekenschrijver), Bas Leenders (producent) en Casper Vriens (technisch verantwoordelijke) bezig met een bijzonder project: de toneelversie van ‘Weg uit de Peel’, naar het bekende boek van Jacques die eveneens de regie voor zijn rekening neemt.

Met de term ‘toneelversie’ doen zij deze productie eigenlijk tekort: ze gaan het verhaal namelijk niet op een standaard ‘toneelvloer’ brengen maar op bijzondere plekken in de Peel en dit project omvat veel meer dan ‘alleen het toneelstuk’.

De voorlopige premièredatum van Weg uit de Peel is op 19 mei 2018. De laatste reeks voorstellingen staat gepland in de periode 19 tot en met 23 september.

Er komt ook een expositie over de geschiedenis van De Peel.

Er komen audities voor al diegenen die in de voorstelling mee willen spelen. De acteurs worden op 17 en 18 juni gecast in het Business Center in Gemert.

Kijk daarvoor op www.weguitdepeel.nl.

De plannen werden op dinsdag 28 maart gepresenteerd tijdens een persconferentie in Natuurpoort De Peel in Deurne.

Het boek Weg uit de Peel:

De intelligente, opstandige Janne probeert zich te ontworstelen aan het armoedige bestaan binnen het grote gezin, waarvan de vader en oudste broer een karig loon als turfsteker verdienen. Ze is getuige van de bloedige onderdrukking van een staking, die mede georganiseerd wordt door haar broer. Als rode draad door het verhaal loopt haar ontluikende liefde voor Willem, zoon van een stroper. Als haar broer uitgescholden en Willem vervolgd wordt, is voor haar de maat vol: ze loopt weg.