SIRIS.nl

Fanfare St.-Jozef wordt Muziekvereniging Someren-Heide

Fanfare St.-Jozef uit Someren-Heide wordt omgevormd tot Muziekvereniging Someren-Heide.

Tijdens de algemene ledenvergadering bleek dat deze transformatie zeer breed wordt gedragen door de leden.

Dit betekent niet alleen dat er een nieuwe naam komt, maar ook een nieuwe huisstijl met een nieuw logo, nieuwe uniforme kleding en een nieuwe website.

Onder de noemer Fanfare 2.0 is het bestuur van fanfare St.-Jozef al lange tijd bezig met de voorbereiding van deze operatie. Er zijn enkele bijeenkomsten met alle leden geweest om samen te ‘sparren’ over Fanfare 2.0. 

HaFa-korpsen zijn voor de jeugd niet bepaald populaire verenigingen om zich bij aan te sluiten. Bij Muziekvereniging Someren-Heide worden in principe ook toets- en snaarinstrumenten toegelaten en blaasinstrumenten die niet tot de standaard fanfarebezetting behoren. Ook vocalisten(es) zijn welkom.

Zo wordt het potentieel aan muzikanten groter en kan het fanfarekorps van nu heel anders gaan klinken. Het is denkbaar dat er bijvoorbeeld een soort combo komt wat bij bepaalde optredens mee doet en wanneer er een keer een meer klassiek fanfareconcert wordt gegeven niet. Zodoende kunnen er ‘flexibele’ muzikanten bij de vereniging komen. Dit alles gebeurt wel altijd in overleg met de muzikale leiding.

In het slagwerk heeft de transformatie qua instrumentale samenstelling in algemene zin al plaatsgevonden. Daar zal in dit opzicht niet zo snel iets veranderen. Maar ook hier geldt dat, in overleg met de muzikale leiding, nieuwe mogelijkheden bespreekbaar zijn.

In de toekomst zal er mogelijk ook meer integratie plaats gaan vinden tussen het blazerskorps en het slagwerk. Verder zal Hofkapel De Bessembloazers, die tot nu toe officieel bij De Keijepaol hoorde, een onderdeel van de muziekvereniging gaan worden.