SIRIS.nl

Uitwisselingsconcert Muziekvereniging Jong Nederland Asten voor WMC

Het Percussion-Ensemble van Muziekvereniging Jong Nederland Asten strijdt op vrijdag 14 juli voor het kampioenschap van het Wereld Muziek Concours.

Na de winst van drie gouden medailles in de drie voorgaande edities van het WMC en vele nationale prijzen, titels en noteringen neemt MJNA het op tegen de top van de wereldwijde slagwerkscene in de 18e editie van het WMC.

Om de vier jaar wordt het WMC georganiseerd. Daaraan nemen, zoals de naam al doet vermoeden, orkesten deel van over de hele wereld. Elk orkest dient zich met behulp van uitmuntende prestaties te kwalificeren voor een uitnodiging voor het WMC.

In opdracht van MJNA zijn speciaal voor het WMC twee composities ontwikkeld door de Nederlandse topcomponisten Matthijs van Driel en Ivo Weijmans. Deze spectaculaire en uitdagende composities zijn in samenwerking met het Percussion-Ensemble toegesneden op haar kwaliteiten, opstelling en bezetting. Daarnaast heeft het Percussion-Ensemble speciaal voor het WMC haar instrumentarium uitgebreid met Gamelan instrumenten afkomstig uit Indonesië en negen schitterende luidklokken, gegoten door de Koninklijke Eijsbouts Klokkengieterij uit Asten.

Op weg naar het WMC wordt bijna maandelijks een concert gegeven door het Percussion-Ensemble van MJNA. Zo was er op 2 april een uitwisselingsconcert in De Beiaard in Asten met de muziekvereniging uit Velden.