Someren stelt teleur tegen Minor

Someren wist niet te profiteren van een povere eerste helft van de thuisclub Minor.

De gasten verzuimden om een 0-1 voorsprong uit te breiden en kregen daarvoor in de tweede helft de rekening gepresenteerd. Uiteindelijk werd het 3-2 voor de thuisclub.

In de eerste helft was Someren de bovenliggende partij. Al in de tweede minuut kopte Jeroen van de Kerkhof de bal over de lat en daarna miste zijn volley de juiste richting. Na een half uur was invaller Nick Kusters wel succesvol. Hij rondde een prima voorzet van Koen de Louw beheerst af, 0-1. Even later had Niels Schweren de 0-2 voor het inschieten, maar de bal verdween rakelings over het doel. Someren maakte het spel, maar moest waakzaam blijven voor de snelle aanvallers van Minor. Doelman Maarten Werts bracht twee keer uitstekend redding bij counteraanvallen van de Limburgers.

Na rust kreeg de Somerense defensie geen vat op Amin Elalji. De flegmatieke aanvaller scoorde binnen vijf minuten twee keer en bracht zijn team op een 2-1 voorsprong. De bezoekers kregen ook kansen, maar een harde inzet van Nick Kusters verdween voorlangs het doel en een gevaarlijke volley van Koen de Louw werd uit de kruising geranseld door Minor-doelman Bertjens.

Met nog een kwartier te spelen, moest Someren iets forceren. De aanvallers Mike Verdonschot en Freek van Bussel kwamen in het veld ten koste van een verdediger en een middenvelder. Zeven minuten voor tijd viel Salim Zeroual uit met een hamstringblessure en Someren moest met tien man verder, omdat er al drie keer gewisseld was. Meteen daarna scoorde De Luca de 3-1 op aangeven van Elalji. Dat Jeroen van de Kerkhof in blessuretijd nog de 3-2 scoorde uit een vrije trap was slechts een doekje voor het bloeden.

Volgende week speelt Someren een thuiswedstrijd tegen ZSV, dat voor de tweede keer op rij wist te winnen en inmiddels zes punten voorsprong heeft op de blauw-witten.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Robin van de Aker (74 Mike Verdonschot), Oelse Venhuizen (51 Dirk Hurkmans), Niels Schweren, Mike Kusters, Salim Zeroual (83 blessure), Koen de Louw, Stijn Kusters, Thijs Cortenbach (75 Freek van Bussel), Nick Kusters, Jeroen van de Kerkhof.

Verslag: Gerard Slegers