SIRIS.nl

Van den Hoogen Recycling maakt herstart van zijn bedrijf niet in Someren

De gemeente Someren en Van den Hoogen Recycling aan de Groeneweg in Someren-Heide hebben dinsdag 4 april de Vaststellingsovereenkomst ondertekend over de aankoop inclusief voorwaarden door de gemeente van het terrein waar begin november vorig jaar de bandenbrand woedde.

De gemeente koopt het terrein voor € 890.000. Van den Hoogen Recycling kan daarmee elders een herstart van het bedrijf maken.

De betaling vindt plaats in verschillende fasen om beide partijen zekerheid te bieden dat de afspraken worden nagekomen. Afgesproken is dat alle bezwaren tegen de opgelegde lasten worden ingetrokken en dat over en weer wordt afgezien van het leggen van claims.

Van den Hoogen heeft zich verplicht uiterlijk 1 april al zijn bedrijfsactiviteiten op het terrein beëindigd te hebben. Uiterlijk 1 mei zal de vloer (beton, klinkers, gebroken puin) zijn afgevoerd met uitzondering van de weegbrug. Uiterlijk 1 juni is het resterende deel van de weegbrug afgevoerd. Zo spoedig mogelijk na 1 mei doet Van den Hoogen onderzoek naar bodemverontreiniging. Als uit die rapportage vervuiling blijkt, saneert Van den Hoogen het terrein conform de Wet bodembescherming. Van den Hoogen laat het terrein achter in een toestand dat het voor mens en dier veilig is. Daarna volgt levering aan en betaling door de gemeente van de resterende koopsom.

De gemeente betaalt in totaal € 890.000 voor de aankoop van het dan voormalige bedrijfsterrein. Binnen veertien dagen na ondertekening betaalt de gemeente dus € 100.000 als voorschot en krijgt ter waarde van hetzelfde bedrag een recht van hypotheek op het terrein dat spoedig daarna aan de gemeente in eigendom zal worden overgedragen. Daarmee heeft de gemeente dit bedrag verzekerd, mocht de uiteindelijke levering geen doorgang vinden.

Bij levering van het terrein betaalt de gemeente € 790.000. Een deel van de koopsom wordt door Van den Hoogen aangewend om zijn bedrijfsverplaatsing te effectueren.

Als aan alle voorwaarden door partijen zijn voldaan, verlenen zij elkaar definitief ‘finale kwijting’ in deze zaak (brand en de gevolgen ervan): zij staken alle juridische procedures hierover voor nu en in de toekomst.