SIRIS.nl

Voorjaarsactiviteit Jong voor Oud op Voordeldonk

Al enkele jaren houdt basisschool Voordeldonk in Asten met behulp van enthousiaste ouders, in het voorjaar de activiteit Jong voor Oud voor de kinderen van groep 7 waarin de al wat oudere medemens in Asten centraal staat.

Op woensdag 12 april gaan de kinderen op school onder begeleiding van enkele leden van Groei & Bloei aan de slag en worden fleurige voorjaarsstukjes in elkaar geknutseld. Het materiaal hiervoor wordt beschikbaar gesteld door De Bloemenkrans en Tuincentrum Wijnen.

Er zullen ook broodjes gemaakt worden die bakkerij Van de Mortel zal afbakken. In de klas hebben de kinderen in groepjes een memory spel gemaakt. Ook hebben ze extra geoefend met het houden van een gesprek.

Op donderdag 13 april gaan de kinderen in de ochtend met hun zelfgemaakte bloemstukjes en broodjes naar De Lisse, de paters in de Wilhelminastraat en naar Amaliazorg in de Wilhelminastraat. Op elke locatie zal iedere groep kinderen ervoor zorgen dat de bewoners de mooie bloemstukjes krijgen. De broodjes zullen dan ook uitgedeeld worden. En vanzelfsprekend is er ook voldoende gelegenheid voor een praatje over en weer, maar ook voor een spelletje.

Dit contact wordt van beide kanten enorm gewaardeerd, blijkens de enthousiaste reacties van zowel de ouderen als de kinderen.