SIRIS.nl

Weekoverzicht SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt op zaterdag 15, zondag 16 en maandag 16 april het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma van deel 1:

Paasactiviteit Voordeldonk:

Basisschool Voordeldonk in Asten hield, met behulp van enthousiaste ouders, de activiteit Jong voor Oud voor de kinderen van groep 7 waarin de al wat oudere medemens in Asten centraal stond. Op woensdag 12 april gingen de kinderen op school onder begeleiding van enkele leden van Groei & Bloei aan de slag en werden fleurige voorjaarsstukjes in elkaar geknutseld. Op donderdag 13 april dag gingen de kinderen in de ochtend met hun zelfgemaakte bloemstukjes en broodjes naar De Lisse.

Praktisch verkeersexamen groep 7 in Someren:

Op dinsdag 11 april werd in Someren voor de zestiende keer het praktisch verkeersexamen gehouden door VVN -afdeling Someren met hulp van verkeersouders.Nadat de kinderen van groep 7 op donderdag 6 april het landelijk theoretisch verkeersexamen hadden gedaan, mochten deze kinderen hun verkeerskennis nu in de praktijk brengen.

Basisschool ’t Rendal in actie voor het Diabetes Fonds:

Ook dit jaar zamelde basisschool ’t Rendal in Lierop geld in voor een goed doel. Dit jaar was dat het Diabetes Fonds. Tijdens een creaochtend op school maakten alle kinderen mooie werkjes in het thema ‘Pasen’. Deze werkjes werden tentoongesteld op een markt in de hal van de school.

Meester Geert van Stekelenburg met pensioen:

Op vrijdag 7 april namen de leerlingen en leraren van basisschool De Diamant in Someren afscheid van Geert van Stekelenburg uit Asten. Meester Geert, voorheen leerkracht op de Paulusschool in Someren-Noord, gaat met pensioen. Zijn laatste dag werd met de hele school gevierd met optredens, cadeaus, liedjes, allerlei sportactiviteiten en een receptie.

 

Reünie SV Someren-ZSV:

In het seizoen 1976-1977 vonden er twee fantastische en sportieve voetbalwedstrijden, met een zeer dramatische afloop, plaats tussen RKZSV en SV Someren. Naar aanleiding van die wedstrijden vond er op zondag 9 april een reünie plaats op sportpark De Potacker in Someren, waarvoor de spelers van toen waren uitgenodigd. U ziet interviews met Toon van Maris (toen ZSV), Louis Litjens (keeper) en de vijf gebroeders Verlijsdonk van ZSV en de broers Gerard en Pieter Lomans, Henk Slegers, Henk Manders, Piet van den Eijnden en Broer Hilverda van SV Someren.

Lente in Asten en Someren:

Het is lente, ook in Asten en Someren. Ton Engels uit Asten zingt 'Eindelijk lente'.

Theaterprogramma april in De Ruchte:

U ziet een overzicht van het theaterprogramma van De Ruchte in Someren in de maand april 2017.

Het programma van deel 2:

In Bedrijf - RSW accountants, belastingadviseurs & consultants:

In het SIRIS-tv-programma In Bedrijf aandacht voor SIRIS-Businessclublid RSW accountants, belastingadviseurs & consultants, al meer dan 25 jaar actief in de regio Zuidoost Brabant en de Randstad. SIRIS-tv ging naar het hoofdkantoor aan de Wilhelminastraat in Asten.

In Bedrijf - IJssalon Bacio:

In In Bedrijf aandacht voor IJssalon Bacio. Op de Markt 11 in Asten is op zondag 5 maart een nieuwe ijssalon geopend: Bacio Gelato & Chocolate.