Persoonlijke fouten nekken dramatisch NWC bij SV Blerick

NWC hoopte op zaterdag 15 april op bezoek bij SV Blerick een goed begin te maken aan het cruciale paasweekend, maar de inspiratieloze Astenaren schonken mede dankzij grote persoonlijke fouten de drie punten aan de thuisclub: 5-1.

Waar een tegen degradatie strijdende ploeg normaliter scherp begint aan een belangrijk duel, sloegen de manschappen van trainer Wim Cooijman een modderfiguur op sportpark ’t Saorbrook.

Binnen het kwartier was het de frivole buitenspeler Youssef Bahari die de bal over de te snel uitkomende NWC-doelman Gijs Brüsewitz heen tikte en voor de 1-0 zorgde, even later was de opbouw aan Astense kant dusdanig slordig dat Bahari op jacht kon naar de 2-0. Ook hier strafte Bahari de desastreuse fout genadeloos af nadat hij Leon van den Bosch de bal ontfutselde: 2-0. Nummer acht Blerick hoefde derhalve vrijwel geen moeite te doen om aan een veilige voorsprong te komen en kreeg de doelpunten zo in de schoot geworpen.

NWC kreeg vele corners en werd enkele keren enigszins gevaarlijk, maar het was allemaal niet genoeg om terug in de wedstrijd te komen. Aan NWC-zijde ging eigenlijk alles fout wat er fout kon gaan en een enorme blamage leek aanstaande. Blerick-middenvelder Bart Zeevenhoven had vlak voor rust ook nog de 3-0 op zijn schoen, maar in geheel vrijstaande positie bij de tweede paal raakte hij de bal niet volledig waardoor het leder van de doellijn kon worden gehaald. Met een 2-0-stand gingen beide elftallen de kleedkamers in voor de rust.

De oranjehemden kwamen behoorlijk uit de pauze en de eerste kans was dan ook voor Roel Jansen, maar zijn kopbal werd klemvast gegrepen door de Venlose sluitpost Frank Decker. De goalie keepte eerder dit seizoen in Asten een wereldpartij en voorkwam dat NWC er destijds met de drie punten vandoor ging (de confrontatie in september 2016 eindigde in 1-1). Toen NWC eindelijk begon te voetballen en captain Arne van Geffen uit een harde vrije trap ook nog eens de lat raakte, lag de bal even later alweer aan de overkant in het netje. Wederom lag een persoonlijke fout aan de basis van de Blerickse goal, want deze keer was het Roel Jansen die de bal onvolledig wegkopte en Jeffrey Bömers vervolgens kiezelhard raak zag schieten: 3-0. Een onthutsend foutenfestival dat de avond voor NWC volledig verpeste, al vielen er zoals gezegd ook op andere gebieden erg veel diepe onvoldoendes te noteren. Het zelfvertrouwen was volledig weg uit de ploeg en Blerick beleefde zo een eenvoudige wedstrijd. NWC deed via Gianni Steijlen nog wel wat terug in de 74e minuut (3-1) maar de formatie van Cooijman kon verder bijna niets forceren. De gastheren kregen ruimte om het doelpuntenaantal op te vijzelen en dat lukte via opnieuw Bömers, die na een simpel uitgevoerde aanval voor open doel kon binnentikken: 4-1. Het slotakkoord was voor de pas zeventienjarige invaller Dennis Meho. De piepjonge spits ontving een voorzet van links, had even moeite met de afwerking maar in tweede instantie zette hij de 5-1 op zijn naam. In de blessuretijd raakte NWC-invaller Teun van Erp op aangeven van Ruud Leenen nog de paal. Het bleef bij 5-1 en NWC maakt het zichzelf op deze manier wel erg moeilijk om het verblijf in de tweede klasse te behouden. Met een verbijsterend zwak duel in de benen zullen de pijlen wel direct gericht moeten worden op komende maandag, als concurrent Rood-Wit Veldhoven in Asten de tegenstander is. Het is te hopen dat NWC, ondanks deze wanprestatie, de knop om kan zetten en maandag aanzienlijk meer kan laten zien dan het vandaag deed. Het duel tegen de Veldhovenaren start om 14.30 uur.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Ruud Leenen, Leon van den Bosch (73’ Tom van Bussel), Luuk Castelijns, Martijn Henst, Martijn Mulder (46’ Teun van Erp), Roel Jansen, Martijn Ghielen (76’ Sander van den Eijnde), Arne van Geffen, Gianni Steijlen en Jeroen van Deursen.


Trefwoorden: nwc nwc asten sv blerick gianni steijlen
Geplaatst

zondag 16 april 2017 | 09.32 uur

Laatst gewijzigd

zondag 16 april 2017 | 10.39 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub