NWC pakt in slotfase drie belangrijke punten tegen Rood-Wit Veldhoven

NWC heeft zich knap hersteld van de pijnlijke dreun op bezoek bij Blerick (5-1). Op maandag 17 april behaalden de oranjehemden een 3-1-zege op concurrent Rood-Wit Veldhoven dankzij een doeltreffende slotfase.

Dat deden de Astenaren in een wedstrijd die niet goed was, maar waarin NWC wél een stuk scherper was dan zaterdag. Door de driepunter stijgt NWC een plaatsje en kan het zich gaan opmaken voor een spannend slot van de competitie, waarin de ploeg van trainer Wim Cooijman het onder meer zal opnemen tegen de directe concurrenten Mierlo-Hout en IVO.

NWC startte goed op sportpark ’t Root en werd meerdere keren gevaarlijk. Met name Jeroen van Deursen was actief en zorgde met zijn snelheid voor grote problemen in de Veldhovense achterhoede. NWC had het initiatief, maar kwam toch weer op achterstand. Op fraaie wijze mikte Rood-Wit-spits Gideon Pieschel via de binnenkant van de paal raak en dompelde NWC met een onverdiende treffer in rouw: 0-1.

Maar niet voor lang, want vier minuten later produceerde NWC-er Arne van Geffen de gelijkmaker door beheerst raak te schieten met de binnenkant van zijn rechtervoet: 1-1. Van Deursen had even later nog de 2-1 op zijn schoen, maar raakte de bal niet goed. Aan Rood-Wit-zijde had Stef Fasen een aardig schot in huis, maar NWC-doelman Gijs Brüsewitz verrichte prima keeperswerk. Naarmate de eerste helft vorderde, golfde het spel wat meer op en neer en moesten beide teams bij rust genoegen nemen met een gelijke stand, al waren de betere mogelijkheden zeker voor NWC.

Na de pauze was NWC het vaakst in de aanval en loerden de gasten op de tegenaanval. Rood-Wit was qua kansen het meest dreigend en had enkele mogelijkheden om de voorsprong te grijpen. De technisch vaardige flankspeler Waldir Lima Dos Santos knalde in kansrijke positie over en ook Stef Schellekens kon de trekker niet overhalen. NWC kwam hier goed weg, maar deed zelf ook wat terug via Gianni Steijlen. Steijlen, die de geblesseerde Martijn Ghielen in de rust verving, kon goalie Mark Smulders oog in oog echter niet passeren.

Het duel leek af te stevenen op een puntendeling, maar in de absolute slotfase sloeg NWC genadeloos hard toe. Twee minuten voor tijd werd Van Deursen gelanceerd en met een droge knal zette hij de 2-1 op zijn naam, met grote vreugde op en buiten het veld als gevolg. Het leek billenknijpen te gaan worden voor de thuisclub maar niet veel later besliste Steijlen de wedstrijd. Hij werd op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld door Van Deursen en zorgde voor de 3-1.

NWC pakte derhalve drie enorm belangrijke punten na een echte degradatiekraker en komt op gelijke hoogte met zowel Rood-Wit als Mierlo-Hout. De equipe van Cooijman is in ieder geval van de directe degradatieplaats af, maar moet nog steeds alles op alles zetten om degradatie te voorkomen. Om te beginnen komende zondag, als NWC wederom een zeer belangrijk duel speelt op sportpark De Beemd tegen Mierlo-Hout.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Mark Bosch, Tom van Bussel, Luuk Castelijns, Martijn Henst, Arne van Geffen, Roel Jansen, Martijn Ghielen (46’ Gianni Steijlen), Martijn Mulder (46’ Teun van Erp), Jeroen van Deursen (90’ Leon van den Bosch) en Sander van den Eijnde.


Trefwoorden: nwc nwc asten rood-wit veldhoven jeroen van deursen
Geplaatst

maandag 17 april 2017 | 19.38 uur

Laatst gewijzigd

maandag 17 april 2017 | 20.46 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub