SIRIS.nl

Matthijs Koning in SIRIS-VerzoekExpress

Zanger Matthijs Koning was op maandag 17 april te gast in het SIRIS-radioprogramma VerzoekExpress van Piet en Willy Berkers.

Matthijs kwam er zijn nieuwste single 'Honderdduizend woorden' promoten.

Vorig jaar verraste de talentvolle Brabantse zanger Matthijs Koning met twee singles in een voor hem vernieuwende muziekstijl. ‘Deze Avond 2.0’ werd uitgebracht in een attractief en swingende reggaeton-sfeer terwijl de opvolger, het energieke radiovriendelijke popnummer ‘Ik wil je kussen’, uitstekend is opgepakt en zelfs prima scoorde in menig hitlijst in ons land. 

De 25-jarige leraar uit Oosterhout heeft zijn draai dan ook helemaal gevonden met als resultaat een nieuwe plaat die er wederom niet om liegt. ‘Honderdduizend woorden’ mag dan weliswaar een cover zijn, Marco Marlé nam immers met dit liedje in 1998 deel aan het Nationale Songfestival, maar aan deze nieuwe versie, is een totaal andere muzikale draai gegeven. Koen Koning, de broer van Mathijs, bewerkte de tekst terwijl producer Frank Verkooyen er in zijn studio een fris, modern ‘good mood' reggeanummer van maakte met verrassende effecten en een fraaie accordeonpartij.