De gemeente Asten is begin dit jaar gestart met het opstellen van een toekomstvisie in samenspraak met de inwoners.

Afgelopen maanden hebben al diverse bijeenkomsten plaatsgevonden met betrokken inwoners en raadsleden/ wethouders. Tevens is een enquête gehouden onder alle inwoners. Daarnaast is de mening gevraagd van een groep jongeren op het Varendonck College.

Op zondag 23 april staan medewerkers van de gemeente van 12.00 tot 16.30 uur op de Markt tijdens het Lenteshoppen. U kunt hier ook uw mening geven over zaken die u belangrijk vindt voor de toekomst.

Raads- en collegeleden en ambtenaren staan u graag te woord indien u vragen heeft of uw mening wilt geven over de toekomst van de gemeente.

De opkomst van de elektrische auto gaat in een hoog tempo. Steeds meer autofabrikanten storten zich op het elektrisch rijden. Elektrisch rijden wordt binnen enkele jaren de toekomst, ook in Asten. Door elektrisch rijden en zelfsturende auto’s gaat er de komende tijd het nodige veranderen in onze mobiliteit.

Onlangs haalde de TU Eindhoven het nieuws met STORM, de elektrische motorfiets. Deze unieke motorfiets komt naar Asten in het kader van de dag van de toekomst.

Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen op de foto met de ambtsketen van de burgemeester. Zij krijgen dan meteen de vraag voorgelegd wat zij zouden doen of wensen voor Asten in 2030 als zij de ‘baas’ van de gemeente Asten zouden zijn.


Trefwoorden: asten in 2030 dag van de toekomst
Geplaatst

woensdag 19 april 2017 | 10.47 uur

Laatst gewijzigd

zondag 23 april 2017 | 18.27 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub